REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pediatrams, psichiatrams ir nevyriausybininkams kelia susirūpinimą nesprendžiama avarinės būklės Vaiko raidos centro patalpų problema.

Pediatrams, psichiatrams ir nevyriausybininkams kelia susirūpinimą nesprendžiama avarinės būklės Vaiko raidos centro patalpų problema.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikoms priklausančio Vaiko raidos centrui nesulaukiant, kol jis bus perkeltas į naujas patalpas, rugsėjo pabaigoje įgriuvo senojo pastato Vytauto gatvėje stogas. Nukentėjusiųjų nebuvo, bet dalyje patalpų tapo nebeįmanoma teikti paslaugas vaikams, turintiems elgesio ir emocinių problemų.

REKLAMA

Anot nevyriausybininkų, iki 2012 metų vietoj šio avarinės būklės pastato Santariškėse turėjo atsirasti naujas, bet kol kas nepradedamos nei naujojo statybos, nei remontuojamas senasis, mat jis yra įkeistas ir investuoti į jį esą nebeapsimoka.

„Tas įgriuvimas nėra didelis, bet atėję ekspertai konstatavo, kad tai yra, kaip sakyti, logiškas procesas iš vidaus išpuvusių pastatų, ir nėra jokių tokio paprasto remonto vilčių. Aišku, mes norėtume, kad mums stogą suremontuotų, bet primenu: pastatas įkeistas“, – penktadienį sakė vaikų ir paauglių psichiatras profesorius Dainius Pūras.

REKLAMA
REKLAMA

Jis apgailestavo, kad Vaiko raidos centro problemos spręsti nesiima nei du steigėjai – Sveikatos apsaugos ministerija ir Vilniaus universitetas (VU), nei Santariškių ligoninė, kuriai centras perduotas prieš penkerius metus. Viena didžiausių Lietuvoje gydymo įstaigų, anot D.Pūro, galbūt net nežino, kad prie jos „prijungė kokius nors nykštukus“.

„Čia toks žaidimas žaidžiamas, kad Sveikatos apsaugos ministerija pabrėžtinai nesikiša į šitą reikalą – čia toks per smulkus reikalas, ir palieka ligoninės vidaus reikalui, mes jaučiame grėsmę dar labiau“, – kalbėjo psichiatras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D.Pūras piktinosi skaidrumo trūkumu Lietuvos sveikatos apsaugos sistemoje. Psichiatro teigimu, didžiausias dėmesys skiriamas „privilegijuotoms“, daug lėšų reikalaujančioms medicinos sritims, o užtarėjų ir lobistų neturinti vaiko psichikos sveikatos sritis laikoma „nerimta“.

Tuo metu sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis tvirtina, kad už sugriuvusį pastato stogą turi atsakyti pastatu nesirūpinę atsakingi administracijos asmenys.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) išplatintame pranešime jis taip pat pažymi, kad rugsėjo pabaigoje įgriuvus pastato stogui, centrui laikinai pasiūlytos patalpos Vaikų ligoninės chirurgijos korpuse Santariškėse.

REKLAMA

Pasak sveikatos apsaugos ministro V.P.Andriukaičio, tai – laikinas sprendimas, tačiau jis leidžia nenutraukti svarbios Vaiko raidos centro veiklos: „Ilgalaikių sprendimų taip pat ieškoma, nes centro specialistų taikoma pažangi gydymo metodika turi būti toliau taikoma. Tačiau įstaigos vadovai neturėtų savo neūkiškumo dangstyti skambiomis frazėmis viešumoje.“

Ministro teigimu, už pastato avarinę būklę atsakingi tie, kas jį eksploatuoja.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų