REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Canon“ šiandien pranešė žengianti į kino ekranų produkcijos rinką. Bendrovė pristatė DP-V3010 30 colių (76 cm) įstrižainės 4K raiškos ekraną. Kartu su „Canon“ sistema „Cinema EOS“ jis siūlo aukščiausios klasės įvesties ir išvesties standartą (angl. input-to-output solution), skirtą 4K raiškos skaitmeniniam kinui ir įvairiems filmuotos medžiagos apdorojimo procesams.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak bendrovės atstovų, DP-V3010 ekranas natūraliai perteikia didelės 4K raiškos vaizdus ir plačią spalvų gamą, todėl jis yra tinkamas tiek filmavimams, tiek kitiems skaitmeninio vaizdų apdorojimo darbams, tokiems kaip kompiuterinių vaizdų kūrimas, kompiuterinis dizainas ir trimatė animacija.

REKLAMA

„Kurdami naująjį ekraną atsižvelgėme į rinkos poreikius, todėl jis turėjo būti tinkamas aukščiausios kokybės filmų gamybai. Ekranas pasižymi neįtikėtinu tikslumu, patikimumu ir lankstumu, o naudojamas kartu su mūsų „Cinema EOS“ kameromis užtikrina puikią įvestį ir išvestį“, – sakė Kieranas Magee, „Canon Europe“ profesionalams skirtos vaizdo įrangos rinkodaros direktorius.

Skelbiama, kad DP-V3010 buvo sukurtas taip, kad perteiktų stulbinamos 4K raiškos vaizdą ir užtikrintų nepaprastai tikslų spalvų atkūrimą net ir tada, kai vaizdas rodomas keliuose ekranuose. Šiame ekrane veikia „Canon“ vaizdo procesorius. Kartu su RGB LED šviesos diodų foninio apšvietimo sistema ir IPS skystųjų kristalų ekranu šis procesorius užtikrina vienodą kokybę ir spalvų atkūrimą tiek filmavimo, tiek tolesnio filmuotos medžiagos apdorojimo metu, teigia bendrovės atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

DP-V3010 vaizdo procesorius, užtikrina vienodą vaizdo ryškumą ir spalvas visame ekrane. 10 bitų ekranas kartu su procesoriumi perteikia kiekvienos RGB spalvos 1024 gradacijos lygius ir taip užtikrina vienodą ir tikslią spalvų gradaciją visame ekrane. Apdorojant filmuotą medžiagą atskirai nereikia naudoti DCI formato projektoriaus.

DP-V3010 RGB LED šviesos diodų foninio apšvietimo sistema kartu su IPS skystųjų kristalų ekranu atpažįsta kine dažniausiai naudojamą spalvų gamą DCI-P3. Taip pat įvairias televizijos transliacijų spalvų gamas (ITU-R BT.709, EBU ir SMPTE-C) bei „Adobe“ RGB spalvų gamą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gamintojų teigimu, DP-V3010 ekrano kraštinių santykis yra 16:10, todėl jis tinkamas ir filmuoto vaizdo apdorojimui kompiuteriu, pavyzdžiui., leidžia apdoroti didelės raiškos nejudantį vaizdą ir kurti vaizdo efektus. Be to, kartu su didelio kontrasto IPS skystųjų kristalų ekranu „Canon“ vaizdo apdorojimo technologija leidžia pasiekti didesnį nei 2000:1 kontrasto santykį. Tai yra minimalus SMPTE (ang. Society of Motion Picture and Television Engineers – Kino ir televizijos inžinierių sąjunga) rekomenduojamas kontrasto santykis atliekant skaitmeninės kino medžiagos apdorojimo darbus.

REKLAMA

DP-V3010 tiksliai atkuria naktį ar prietemoje filmuotą medžiagą. Ekranas gerai perteikia ir plataus kampo vaizdą, nes minimaliai keičia spalvas ir kontrastą visame IPS skystųjų kristalų ekrane.

Į DP-V3010 įdiegtas specialus vaizdo režimas, dėl kurio galima naudoti „Canon“ funkciją „Log Gamma“. Todėl ekrane vaizdo medžiagą, nufilmuotą su „Cinema EOS“ sistemos kameromis, galima konvertuoti į vaizdus, tinkamus stebėti filmavimo metu, sakoma pranešime.

Be kine įprasto 24p kadrų dažnio, naujasis „Canon“ ekranas priima labai įvairius 4K raiškos vaizdo įėjimo signalus (nuo 23,98p iki 60p), įskaitant 50p kadrų dažnį, kuris dažniau naudojamas Europos, Vidurio Rytų ir Afrikos (angl. EMEA) šalių transliacijose. Ekranas atpažįsta ASC CDLv metaduomenų formatą ir „1D/3D-LookUp Tables“ (LUT) spalvų perkėlimo technologiją, todėl spalvos suderinamos tiksliai tiek filmuojant, tiek jas reguliuojant.

REKLAMA

DP-V3010 taip pat siūlo tris rodomo vaizdo dydžio keitimo režimus, skirtus 2 tūkst. taškų ir „Full HD“ raiškos filmuotai medžiagai, įskaitant ir „Canon Shape Tracing“ technologiją. Ši technologija slopina įstrižinių linijų nelygumus, matomus padidinus vaizdą ir jį rodant per visą ekraną. Didesnis patikimumas ir funkcionalumas

DP-V3010 turi valdymo bloką su paprastai išdėstytais mygtukais ir skalėmis, todėl užtikrinamas intuityvus ekrano valdymas. Ekraną galima laikyti ant stalo arba įprastoje 19 colių (apie 483 mm) įrangos spintoje.

Baltos spalvos balansą, ryškumą, spalvų temperatūrą ir gamą bei jos vertę galima reguliuoti ir nenaudojant kompiuterio. Ekranas turi pritaikytą specialų daviklį. Numatoma, kad Europoje DP-V3010 bus galima įsigyti nuo 2014 m. I-ojo ketvirčio, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų