REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių miesto savivaldybėje vakar pristatyti komercinės paskirties žemės sklypo detaliojo plano sprendiniai Vilniaus gatvėje 3. Čia planuojama statyti MAXIMA prekybos centrą su automobilių stovėjimo aikštele. Su sklypu besiribojančios Vilkaviškio gatvės gyventojai pageidavo jiems nutiesti šaligatvį.

REKLAMA
REKLAMA

Planuojamas sklypas yra Vilniaus, Serbentų ir Vilkaviškio gatvių kampe, nuo Radviliškio pusės įvažiuojant į Šiaulių miestą.

REKLAMA

Sprendinius pristačiusi architektė Valerija Olišauskienė sakė, kad miesto bendrajame plane šioje vietoje yra numatyta statyti didįjį prekybos centrą.

Planas rengtas pakartotinai, nes ankstesniame buvo numatytas mažas – iki 1000 kvadratinių metrų užstatymo plotas. Naujame plane užstatymo plotas – žymiai didesnis. Pradiniame etape numatyta užstatyti 1400 kvadratinių metrų, o ateityje čia galėtų iškilti iki 20 metrų aukščio 5 aukštų pastatas.

REKLAMA
REKLAMA

Pradžioje numatyta statyti vieno aukšto pastatą su 2624 kvadratinių metrų automobilių stovėjimo aikštele, projektuojama šiaurinėje sklypo pusėje prie Vilniaus gatvės. Prie prekybos centro numatyta įrengti šaligatvius, esant reikalui, bus įrengtos ir triukšmą slopinančios sienelės. Pietinėje sklypo pusėje laisvoje valstybinėje žemėje planuojama pasodinti medžių.

Architektės V. Olišauskienės žodžiais, ateityje čia galėtų atsirasti ir požeminė, ir antžeminė automobilių aikštelės.

Naujojo prekybos centro statybos, kuriame žadamos 46 naujos darbo vietos, turėtų būti pradėtos kitąmet.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mato plėtros galimybes

„Dar vieną parduotuvę planuojame atidaryti Šiauliuose, nes šiame mieste dar matome plėtros galimybių. MAXIMA jau ir šiais metais orientavosi ne į tinklo kiekybinę plėtrą, bet į pasvertą ir gerai apgalvotą plėtrą – atidarome parduotuves tik ten, kur jų trūksta“, – „Šiaulių kraštui“ teigė MAXIMA Komunikacijos vadovė Renata Saulytė.

Jos žodžiais, vykdant plėtrą galvojama ir apie turimų parduotuvių atnaujinimą.

Viena iš jų atsidarys šių metų pabaigoje Rūdės gatvėje.

Gyventojai prašo šaligatvio

Vilkaviškio gatvės, besiribojančios su planuojamu sklypu, gyventojai pageidauja, kad statant prekybos centrą būtų atsižvelgta į jų prašymą įrengti šaligatvį.

REKLAMA

Gyventojų atstovų nuomone, pastačius prekybos centrą eismas Vilkaviškio gatvėje taps dar intensyvesnis, todėl pėstiesiems, ypač tamsiu paros metu, gatvėje bus ypač nesaugu.

Šį klausimą nuspręsta apsvarstyti savivaldybės Saugaus eismo komisijoje. Ar bus atsižvelgta į Vilkaviškio gatvės gyventojų prašymą, priklausys, kokį susitarimą su planuojamos ūkinės veiklos užsakovu pavyks pasiekti savivaldybei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų