REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalėjimai būna labai įvairūs. Įvykdę apiplėšimą viename mieste galbūt pateksite į vietą, kokią įsivaizduojate – sportuosite kieme ir stengsitės visuomet vengti dušų. O įvykdę nusikaltimą kitur galite būti nuteistas 10 metų kankintis blaivų protą aptemdančioje vietoje. Toptenz.net pristato 10 keisčiausių kalėjimų.

REKLAMA
REKLAMA

5. „Dviejų asmenų“ kalėjimas

Sarkas yra maža sala, esanti tarp Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos, kurioje gyvena mažiau nei 600 žmonių. Tai paskutinė vieta Europoje, kuri atsisakė feodalinės sistemos dėl demokratijos – pirmieji rinkimai čia įvyko tik 2008 metais. Be to, ši vieta turi keistą ir ekscentrišką kalėjimą...

REKLAMA

Pirmiausia, šis kalėjimas iš išorės labai primena viešąjį tualetą. Kitas aspektas – jis yra labai labai mažas – jame telpa tik du žmonės.

4. „Absudiškai korumpuoti“ Meksikos kalėjimai

Meksikos kalėjimai žinomi dėl perpildymo ir brutalumo. Tačiau, tai tik dalis istorijos... Meksikos kalėjimai taip pat žinomi kaip patys patogiausi kalėjimai Žemėje dėl dažnai absurdiško korupcijos lygio sistemoje.

2011 metų liepos mėnesį pareigūnai išsiaiškino, kad tarp Sonora valstijos kalėjimo kalinių yra vykdoma loterija, kurios pagrindinis prizas – prabangi celė su šaldytuvu, televizoriumi, DVD grotuvu ir oro kondicionieriumi. Kad ir kaip tai butų nesuprantama, tai tik smulkmena palyginus su tuo, kas buvo rasta Acapulco kalėjime. Pasak BBC, pareigūnai čia aptiko 100 plazminių televizorių, 19 prostitučių, 2 krepšius marihuanos ir 100 gaidžių peštynėms.

REKLAMA
REKLAMA

3. Nuogalių kalėjimas

Nėra nieko juokingo kalbant apie taisykles Chikurubi kalėjime – prastai pagarsėjusioje Roberto Mugabe‘o kalinimo įstaigoje Harare‘o pakraštyje. Čia klesti ligos, purvas ir smurtas. Temperatūra čia dažnai nukrinta žemiau nulio, o saulės šviesos kaliniai nemato iki 2 metų. Tačiau niekas neprilygsta keisčiausiai taisyklei, naujai atvykę kaliniai daugiau kaip metus čia turi praleisti visiškai nuogi.

Tikra istorija: Kevinas Woodsas, Michaelas Smithas ir Philipas Conjwayo‘as buvo įkalinti 1988 metas. Pirmus 18 mėnesių jie buvo priversti viską daryti be drabužių. Net tuomet, kai temperatūra nukrisdavo žemiau nulio, jiems nebuvo duodamas joks skuduras prisidengti. Kaip ir kodėl jie vėliau gavo drabužius nėra žinoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Kalėjimas „Šlovės skylė“

Kaip ir daugelyje Afrikos kalėjimų, Mpimba kalėjimas yra labai nemaloni vieta. Žmonės čia laikomi nenustatyta laiką, vaikai gimsta ir miršta tarp kalėjimo sienų, o užgauliojimas ir priekabiavimas yra gąsdinančiai paplitę reiškiniai. Be to, šiame kalėjime yra vienas keisčiausių barjerų pasaulyje.

Sukurta tam, kad atskirtų kalėjimo dalis, kuriose yra vyrai ir moterys, per kalėjimo vidurį einanti siena turi daug skylių. Idėja tokia, kad abiejose sienos pusėse kaliniai rikiuojasi tam, kad patenkintų savo seksualinius poreikius. Rezultatas yra gąsdinančiai didelis nėštumų skaičius tarp moterų kalinių. Tačiau sargai nedaro nieko, kad pakeistų tokią situaciją – jie kartais ir patys pasinaudoja siena.

REKLAMA

1. Piratų rojus

Seišelių Respublika yra maža ir pasakiška sala netoli Afrikos krantų, kurioje gyvena viena mažiausių tautų pasaulyje. Šalis daugiausiai uždirba iš turizmo, kadangi turtingi Rusijos oligarchai ir biržos makleriai moka iki 4,5 tūkst. dolerių už naktį salos vilose. Tačiau šioje pasakų saloje yra ir „Piratų kalėjimas“, pastatytas laikyti vien tik Somalio piratams.

Vieni žiauriausių pasaulyje užgrobėjų iki teismo laiką leidžia bananų giraitėse ir kaitindamiesi ant suoliukų. Pasak vieno šį kalėjimą aplankiusio BBC žurnalisto, ši vieta yra tikras rojus – Somalio piratai gauna prailgintas atostogas ten, kur dauguma mūsų negali sau leisti nuvykti.

Parengė Morris Micklewhaite

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų