REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 8 dieną į prekybos centrą „Saulės miestas“ šiauliečius ir miesto svečius kilniam tikslui sukvies verslūs Šiaulių universiteto studentai. Antrajame prekybos centro aukšte įsikūrę jaunieji verslininkai siūlydami įvairius darbus bei paslaugas parems beglobius gyvūnus. Renginys vyks nuo 14.00 iki 19.00 val.

REKLAMA
REKLAMA

 

Iniciatyvos ėmėsi Šiaulių universiteto Socialinių mokslų fakultetas, kuris tradicinei Verslo dienai subūrė būsimus įvairių profesijų atstovus. Kiekvienas apsilankęs galės pasitikrinti regėjimą, nusifotografuoti, įsigyti ekologiškų arbatžolių, susikurti šaržą, įsigyti meno kūrinių už nedidelę sumą, kuri bus paaukota gyvūnų priežiūrai.

REKLAMA

Pasak Socialinio fakulteto Vadybos katedros vedėjos prof. dr. Skaidrės Žičkienės, Verslo dienos idėja kilo norint pažymėti profesinę šventę ir suvienyti Universiteto fakultetus bei visų studijų programų studentus. „Džiugu, kad mūsų Universiteto studentai atsižvelgia į tai, kas kartais visuomenės yra užmiršta. Surinktas lėšas skirti beglobių gyvūnų priežiūrai pasiūlė patys studentai, kurie, talkindami Šiaulių gyvūnų globos namams, tiesiogiai susidūrė su šių namų gyventojų, beglobių gyvūnų, problemomis“, – teigė prof. dr. S. Žičkienė.

REKLAMA
REKLAMA

Doc. dr. Evandželinos Petukienės teigimu, Verslo diena tampa gražia tradicija, kuri plėtojama jau trečius metus. Šiais metais Verslo diena išsiskiria tuo, kad vyks ir už Šiaulių universiteto ribų, t. y. studentai „Saulės mieste“ pristatys savo gebėjimus visuomenei, o gautą atlygį paaukos kilniam tikslui.

Humanitarinio fakulteto Lietuvių filologijos ir komunikacijos trečio kurso studentė Sonata Tenytė paklausta, kodėl dalyvaus Verslo dienoje, atsakė: „Pastaruoju metu žiniasklaidoje vis dažniau pasitaiko pranešimų, susijusių su naminių gyvūnų, ypač katinų ir šunų, nesirūpinimu ir niekinimu. Gyvūnų globos įstaigose tokių augintinių tikrai nemažai. Tai verčia susimąstyti, ką naudingo galima padaryti ir gyvūnėlių labui. Juk dauguma žmonių, kurie turi augintinį, supranta, koks svarbus yra rūpestis ir atsakomybė už turimą gyvūną. Dalyvavimas šioje Verslo dienos akcijoje yra puiki galimybė būti ne tik naudingu, bet ir pasisemti patirties, pažiūrėti, kaip galimybę padėti realizuoja kiti žmonės ir organizacijos. Aš ir mano grupės draugės dalyvaudamos šioje Verslo dienos iniciatyvoje žmonėms siūlysime įsigyti praktiškus bloknotus su užrašu „Suraskim vienas kitą“. Šūkio tikslas buvo atskleisti žmogaus ir augintinio glaudų tarpusavio ryšį.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Studentų grupių, norinčių dalyvauti prisiregistravo virš 40, iš jų apie 5 grupės užsienio studentų atvykusių pagal „Erasmus“ programą. Pagrindinis dienos tikslas – padrąsinti studentus rodyti ir kūrybingai pateikti savo gebėjimus, siekti suvienyti studentus iš įvairių fakultetų ir specialybių vienai misijai – padėti beglobiams gyvūnams.

Profesinė verslo atstovų šventė Verslo diena nuo 1998-ųjų metų Lietuvoje švenčiama kasmet antrą lapkričio penktadienį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų