REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nugalėję laiką ir aplinkybes, „Vilnius City Opera“ vėl peržengia barjerus ir įgyvendina, rodos, neįgyvendinamas idėjas. Lapkričio 10 dieną bohemiečiai vienam vakarui atgaivins legendinius Vilniaus Sporto rūmus.

Nugalėję laiką ir aplinkybes, „Vilnius City Opera“ vėl peržengia barjerus ir įgyvendina, rodos, neįgyvendinamas idėjas. Lapkričio 10 dieną bohemiečiai vienam vakarui atgaivins legendinius Vilniaus Sporto rūmus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daug kalbų ir komentarų susilaukę ketinimai atverti jau dešimtmetį vilniečiams neprieinamą Lietuvos roko lopšį neišgąsdino operos maištininkų. Kaip sako jie patys: pabandykite mums pastatyti sieną – ir mes su džiaugsmu pabandysime ją sugriauti!

REKLAMA

Tai – ne pirmas kartas, kuomet ši kompanija drąsiai žengia į apleistas Vilniaus erdves. Prieš trejus metus jie surengė įsimintiną pasirodymą – elektroninės muzikos fantaziją „XYZ“ Lietuvos kino teatre, sujungusią elektroniką ir operos muziką.

Šį kartą prie altoriaus VCO veda žymiausius klasikos kompozitorius, geriausius mūsų operos balsus ir roko muzikos aistras. Daugiau, nei 20 kūrinių iš garsiausių operų, perteiktų roko muzikos kalba. Apverčiama paplitusi formulė, kuomet žinomi roko kūriniai yra atleikami orkestrų. Šį kartą bus kitaip: vietoje orkestro, su „Vilnius City Opera“ dainininkais gros tikra roko grupė, suburta iš geriausių šio žanro muzikantų. Viskas taip, kaip turi būti: gitaros, būgnai ir klavišiniai. Jokio papildomo muzikinio pagražinimo – rokas po Vilniaus koncertų ir sporto rūmų stogu skambės garsiai, trankiai ir galingai. Taip, kad net didžiausiose operos scenose stovėję dainininkai po pirmų repeticijų užsimanė apsivilkti odines striukes.

REKLAMA
REKLAMA

Projekto muzikinis vadovas – vienas geriausių Lietuvos gitaristų – T. Varnagiris, padirbėjęs su klasikinėmis arijomis, negalėjo atsistebėti, kaip „rokavai“ skamba žymiausių kompozitorių kūriniai. Jo nuomone, jei galėtų, šiandien A. Vivaldis tikrai kurtų metalo muziką. Pasak jo, „Šiame projekte kiekvienas ras kažką sau – nuo klasikos iki „Metallicos“ gerbėjų“. Kaip ir daugeliui, T. Varnagiriui Sporto rūmai kelia didžiulę nostalgiją: pasirodo paskutinį kartą jis čia grojo lygiai prieš dešimtį metų.

Tomas Varnagiris, Paulius Zdanavičius, Tomas Maslauskas, Martynas Lukoševičius ir Audrius Piragis – „VCO Rock“ roko svajonių komanda, be kurios šis projektas negalėtų vykti. Kaip ir be „„Vilnius City Opera““ dainininkų: Asmik Grigorian, Aušrinės Stundytės, Joanos Gedmintaitės, Laimono Pautieniaus, Kosto Smorigino, Tado Girininko, Kristian Benedikt, jaunųjų, naujųjų bohemiečių Viktoro Gerasimovo bei Tomo Pavilionio ir Islandijoje susidomėjimo bangas sukėlusio dizainerio Dainiaus Bendiko, kuris aprengs šio koncerto atlikėjus. Projektą prižiūri jaunas režisierius Gediminas Šeduikis, kuris su „Vilniaus City Opera“ įkūrėja Dalia Ibelhauptaite patirtį kaupia jau penkerius metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sujungti brandžią klasiką ir tai, kas gaivu ir nauja, yra užduotis, dėl kurios šie žmonės aukojo dienas ir naktis, niekada nesiskųsdami dėl viršvalandžių. Kiekvienas, prikišęs ranką prie „VCO Rock“, prisipažįsta – tai ypatingas sumanymas. „Nuo kiekvienos roko natos iki dekoracijų ir vaizdo projekcijų – norime sukurti jums tokį vakarą, kuris nepasitaiko ne tik kasdien, bet ir kas mėnesį ar metus. Nuo Algirdo Kaušpėdo iki Andriaus Mamontovo – kiekvienas prisipažins, kad širdyje prisiminimams apie šiuose rūmuose užkariautą sceną saugo ypatingą kertelę. Tai – laiko patirčių, emocijų, pirmųjų meilių ir pirmą kartą patirtų muzikos garsų simbolis“, – teigė projekto organizatoriai.

REKLAMA

„Vilnius City Opera“ džiaugėsi sulaukę didžiulio palaikymo iš daugelio įvairių žmonių, bendrovių ir rėmėjų. Itin didelis skaičius kompanijų ne tik sutiko, bet ir pasisiūlė remti šį išskirtinį projektą. Viena iš jų - „VSA Vilnius“ direktorė Jurgita Petrauskienė: „Jau tampa simboliška, kad kartu su VCO jų pasirodymams padedame prikelti apleistas Vilniaus kultūrinio gyvenimo vietas – prieš tris metus sutvarkėme itin apleistą „Lietuvos“ kino teatrą, o šįkart – buvusią didžiausią sostinės renginių areną – Sporto rūmus. Turime pripažinti, kad jų būklę radome geresnę nei „Lietuvos“ kino teatro! Išvalėme didesnį, nei 10 tūkst. kvadratinių metrų plotą, 16 mūsų darbuotojų triūsė dvi pilnas darbo dienas, kad aptvarkytų ir išvalytų patalpas.“

„„VCO Rock“ – naujausias mūsų eksperimentas. Galime patikinti – jų dar tikrai bus daug. Kaip ir sakėme, – mes dar tik pradedame“, – sakė Dalia Ibelhauptaitė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų