REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Komanda priėmė draugiškai, niekas kreivai nežiūri. Kai atvažiavau į „Hearts“, lietuvius ten nelabai mėgo“, – kalbėjo „Leeds United“ naujokas M. Žaliūkas. „Viskas čia vyksta greičiau, taikliau, stipriau. Pats žaidimas yra greitesnis ir dėl to pačiam sprendimus reikia daryti greičiau nei žaidžiant „Hearts“, – kalbėjo neseniai su Anglijos Championship lygos klubu „Leeds United“ sutartį pasirašęs ir rungtynėse su „Yeovil Town“ ("Leeds United" laimėjo 2:0) debiutavęs Lietuvos futbolo rinktinės gynėjas Marius Žaliūkas.

REKLAMA
REKLAMA

Futbolininkui, kuriam lapkričio 10 d. sukaks 30 metų, „Leeds United“ – antrasis klubas užsienyje.

REKLAMA

Kauno „Inkare“ 2002-aisiais pradėjęs profesionalo karjerą M. Žaliūkas po poros metų perėjo verslininko Vladimiro Romanovo valdomą „Kauno“ klubą. 2006-aisiais Mariaus karjeros kelias pasuko į kitą V. Romanovo klubą – Škotijos „Premier“ lygos Edinburgo „Hearts of Midlothian". 2013-ųjų rudenį, jau spėjęs tapti laisvuoju agentu, M. Žaliūkas sukirto rankomis su „Leeds United“.

„Faktas, kad dabar yra sunkiau. Ir partneriai, ir varžovai yra ir stipresni fiziškai, ir greičiau viską atlieka. Bet taip savaime ir vyksta tavo tobulėjimas“, – kalbėjo M. Žaliūkas apie rungtynes antroje pagal pajėgumą Anglijos lygoje.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausia „Leeds United“ žvaigžde lietuvis įvardijo Senegalo rinktinės saugą El Hadji Dioufą. Tačiau nei senegalietis, nei kiti anglų klubo žaidėjai į komandos naujoką iš aukšto nežvelgė. „Komanda priėmė labai draugiškai, labai gražiai, nėra tokio, kad kas nors kreivai žiūrėtų ar kad galvotų, jog čia atvažiavau užimti kieno nors vietą. Bent jau to nematyti“, – apie pradžią Lydso klube kalbėjo Lietuvos rinktinės gynėjas.

Kitokį priėmimą M. Žaliūkas prisimena Edinburgo komandoje. „Tada, kai iš pradžių aš tenai tik atvažiavau, lietuvių ten tikrai nelabai mėgo“, – sakė Marius, vėliau tapęs „Hearts“ kapitonu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 Tais laikais lietuvių „Hearts“ būdavo tikrai nemažai. Lietuvoje ši komanda būdavo laikoma futbolininkų tramplinu į Vakarų Europos klubus.

Dabar „Hearts", kaip ir kitos vadinamosios Romanovo sporto klubų imperijos dalys, išgyvena rimtas finansines problemas. M. Žaliūkas V. Romanovą vertina teigiamai: „Jeigu ne Vladimiras Romanovas, „Hearts“ jau prieš septynerius metus viskas būtų pasibaigę, situacija būtų tapusi tokia, kokia yra dabar. O gal net ir blogiau. O aš turbūt iki šiol būčiau žaidęs Lietuvoje. V. Romanovas mane išvežė į Škotiją ir dėl to mano karjera susiklostė taip, kokia ji yra dabar."

REKLAMA

Šiuo metu M. Žaliūkas Lydse gyvena viešbutyje. „Netrukus kraustysiuosi į butą“, – sako gynėjas, kuriam ieškotis buto padeda „Leeds United“ klubas.

Kol kas lietuvis neturi ir automobilio. „Mašinos klubas man dar nedavė. Vežioja į treniruotes. Todėl dar esu šiek tiek priklausomas nuo vairuotojo", – kalbėjo M. Žaliūkas.

Nepaisant, kad dabar Lietuvos rinktinės gynėjui tenka žaisti ne aukščiausioje lygoje, gerbėjų trūkumu „Leeds United“ skųstis negali. „Čia susidomėjimas aiškiai didesnis nei Edinburge ir žmonių automatiškai daugiau ateina. Dėl paprastos priežasties – čia nėra dviejų klubų, kaip Edinburge ir visas miestas palaiko tą pačią komandą", – aiškino "Leeds United" spalvas ginantis lietuvis.

Ingvaras Butautas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų