REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Hewlett-Packard“ (HP) padavė į teismą septynis optinių įrenginių gamintojus, kurie buvo apkaltinti sudarius kartelinį susitarimą. Hjustono apygardos teismui (Teksasas, JAV) paduotame ieškinyje minimi tokie „prasikaltusieji“, kaip „Sony“, „Samsung“, „Toshiba“, TEAC, NEC, „Quanta Storage“ ir „Panasonic“.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanijos HP manymu, nurodyti gamintojai susitarė fiksuoti kainas, o susitarimas galiojo mažiausiai nuo 2004 m. sausio 1 d. iki 2010 m. sausio 1 d. „Per šį laikotarpį atsakovai ir jų bendrininkai kontroliavo daugiau nei 90% optinių įrenginių rinkos. Be to, atsakovai per organizaciją „3C DVD Patent Group“ kontroliavo patentų grupę, kuri neleido optinių įrenginių rinkoje pasirodyti naujiems dalyviams, nes buvo nustatytos gana aukštos būtinų technologijų licencijavimo kainos.“

REKLAMA

Amerikiečių kompiuterių gamintojo manymu, dėl tokių neteisėtų susitarimų HP buvo priversta permokėti. Tvirtinama, jog optinių įrenginių gamintojai buvo susiję tarpusavio susitarimais, atliko bendrus veiksmus, kurie pažeidė antimonopolinius teisės aktus. Teigiama, atsakovai keitėsi konfidencialia informacija (taip pat gauta ir iš „Hewlett-Packard“), kurioje buvo minimos kainos, pardavimų apimtys ir t.t.

Kartelinio susitarimo dalyviai savo veiksmų koordinavimui rengdavo konferencijas („Optical Storage Symposium“, OSS), dalyvaudavo parodose (pavyzdžiui, CES), čia vesdavo slaptas derybas, buvo sudaromos neteisėtos sutartys. Dėl tokių veiksmų buvo patirti nuostoliai, kuriuos HP tikisi atgauti per teismą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų