REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs pasaulio šachmatų čempionas Garis Kasparovas, dabar tapęs Rusijos opozicijos politiku, paprašė suteikti jam Latvijos pilietybę.

Buvęs pasaulio šachmatų čempionas Garis Kasparovas, dabar tapęs Rusijos opozicijos politiku, paprašė suteikti jam Latvijos pilietybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visos Latvijos parlamento frakcijos gavo G.Kasparovo laišką su šiuo prašymu, valdančiosios centro dešiniosios Vienybės partijos atstovas Ainaras Latkovskis sakė naujienų agentūrai BNS.

REKLAMA

Keli Latvijos įstatymų leidėjai antradienio rytą informavo apie šį prašymą savo pranešimuose socialiniame tinkle „Twitter“.

Pasak A.Latkovskio, G.Kasparovas prašė suteikti jam Latvijos pilietybę už ypatingus nuopelnus Latvijai, tačiau jis taip pat nori pasilikti Rusijos pilietybę.

Latvijos parlamentas turi teisę suteikti pilietybę šaliai ypač nusipelniusiems asmenims.

G.Kasparovas, kuriam dabar yra 50 metų, savo laiške Latvijos parlamento nariams rašo: „Tapęs Latvijos piliečiu, turėčiau galimybę be suvaržymų atsidėti politinei veiklai demokratijos, taikos ir teisingumo vardan – tiek Rusijoje, tiek kitose šalyse, kuriose pažeidinėjamos žmogaus teisės ir nepaisoma demokratijos normų.“

REKLAMA
REKLAMA

Šachmatų didmeistris pažymėjo, kad nuo jaunystės jo gyvenimas yra susijęs su Latvija, kur praeito amžiaus 8-ame dešimtmetyje iškovojo svarbių pergalių šiame sporte.

Laiške taip pat sakoma, kad G.Kasparovo sūnaus Vadimo motina yra Latvijos pilietė ir kad jo sūnus planuoja apsigyventi Latvijoje bei reguliariai važinėja į Rygą.

G.Kasparovas pastebėjo, kad pagarba žmonėms ir žmogaus teisėms yra neatsiejamos Latvijos demokratijos vertybės.

Jis pridūrė, kad tapęs Latvijos piliečiu galėtų daug prisidėti prie šalies moksleivių ir studentų ugdymo programos, organizuojamos G.Kasparovo šachmatų fondo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų