REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį vykusiame „Lietuvos kino kūrėjų vienybės vakare“ išdalyti pirmieji festivalio „Kino pavasaris“ apdovanojimai.  
„Kino pavasaris“ už gyvenimo nuopelnus kinui apdovanojo režisierius Almantą Grikevičių ir Marijoną Giedrį. Festivalio rengėjai įvertino šių kūrėjų didžiulį indėlį į Lietuvos kiną bei pripažinimą mūsų šalyje ir už jos ribų.

REKLAMA
REKLAMA

LR Žemės ūkio ministerijos prizas atiteko režisieriams Dianai ir Kornelijui Matuzevičiams. Šiuo apdovanojimu kino kūrėjai buvo pagerbti už dokumentiniuose filmuose atskleidžiamas žemės problemas.

REKLAMA

Kompanijos “L’Oréal Paris” apdovanojimas „Lietuvos kino žvaigždei“ atiteko aktorei Nelei Savičenko. Toks apdovanojimas, suteikiantis N. Savičenko akreditaciją į Kanų kino festivalį – pirmasis Lietuovos kino istorijoje.

Dėmesio centre blizgėjo ne tik aktoriai ir režisieriai. Apdovanojimą kaip žmogus, vienijantis skirtingas kino kartas, gavo ir operatorius Jonas Gricius.

Ketvirtadienį vyksiančios tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ uždarymo ceremonijos metu bus apdovanotas ir žiūroviškiausias festivalio filmas bei išrinktas ištikimiausias „Kino pavasario“ žiūrovas. Jam tradiciškai atiteks abonementas į visus kitų metų kino festivalio filmus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų