REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė Indijos pilietį, kuris Lietuvoje yra pasiprašęs prieglobsčio. Užsienietis, pasinaudodamas suklastota lenkiška viza, mėgino neteisėtai išvykti į Paryžių.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Vilniaus oro uoste budėję pasieniečiai gavo informacijos iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Užsieniečių registracijos centro (URC) Pabradėje. Kolegos pranešė, jog iš šalies gali mėginti nelegaliai išvykti prieglobsčio Lietuvoje besiprašantis Indijos pilietis.

REKLAMA

23 metų vyras prašymą suteikti prieglobstį yra pateikęs spalio pradžioje. Jis buvo apgyvendintas URC. Prieglobsčio prašytojai pagal galiojančius teisės aktus turi teisę parai išeiti iš centro Pabradėje ir judėti Lietuvos teritorijoje. Užsieniečiai neretai piktnaudžiauja tokia galimybe ir bando neleistinai išvykti į užsienio šalis nelaukdami, kol Lietuvoje bus išnagrinėti jų prašymai dėl prieglobsčio suteikimo.

Paaiškėjo, kad tokį planą buvo surezgęs ir indas. Jį Vilniaus oro uoste pasieniečiai pastebėjo, kai užsienietis jau buvo užsiregistravęs skrydžiui į Paryžių ir lūkuriavo išvykimo salėje.

REKLAMA
REKLAMA

VSAT pareigūnai neatlieka pasienio tikrinimų, kuomet asmenys vyksta Šengeno vidaus reisais, tačiau pasieniečiai gali pasirinktinai bet kurio keleivio paprašyti pateikti galiojančius kelionės dokumentus.

Įtarę, kad išvykimo salėje užkluptas vyras gali būti URC pareigūnų nurodytas Indijos pilietis, pasieniečiai patikrino keleivio pasą ir jį apklausė. Paaiškėjo, kad pase įklijuota, įtariama, padirbta lenkiška Šengeno viza. Pirminiais duomenimis, tai – visiška klastotė.

Pasieniečiai indą uždarė į areštinę. Kaip jis gavo padirbtą lenkišką vizą, aiškinsis ikiteisminį tyrimą dėl disponavimo suklastotu dokumentu ir jo panaudojimo pradėję VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai.

Apie prieglobsčio prašytojo sulaikymą informuoti ir URC dirbantys pasieniečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų