REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujienų portalas businessinsider.com dalijasi vieno skaitytojo, kuriam teko padirbėti tiek didelėje kompanijoje, tiek savame versle, įžvalgomis, kuo skiriasi darbo specifika.

REKLAMA
REKLAMA

Portale teigiama, kad jeigu jūs mėgstate tokius filmus kaip „Rokis“, „Rudis“ ir panašius, kuriuose perteikiama intensyvi kova ne tik tiesiogine šio žodžio prasme, pavyzdžiui, jums patinka iššūkiai, sunkumai, jeigu jus įkvepia netikėtumai ir patinka greitai reaguoti netikėtose situacijose, greičiausiai jums labiau tiktų pradėti savą verslą, o ne dirbti didelėje kompanijoje.

REKLAMA

„Startuoliai neretu atveju jaučiasi kaip Rokis Balboa 15 kovos rounde“, – rašo businessinsider.com.

Savas verslas yra rizikinga veikla, reikalaujanti daug sunkaus darbo. Vis dėlto sėkmės atvejai įkvepia, nes po jų jaučiamasi lyg laimėjus patį sunkiausią maratoną.

Gabumų gausa

Antra savybė, kurią išskiria businessinsider.com, yra asmens gebėjimai. Paklauskite savęs, ar jūs talentingas daugeliui dalykui, ar turite išskirtinai vieną ar kelis talentus.

REKLAMA
REKLAMA

Specialistai tam tikroje srityje didelėse kompanijose yra laukiami išskėstomis rankomis. Korporacijos jus apkraus tinkama motyvacine sistema tobulėjimui ir pasiūlys neblogą užmokestį.

Tuo metu startuolių veikla pasižymi tuo, kad jie savo gebėjimus gali „pritraukti“ prie savo veiklos, dominuoja lankstus požiūris. Čia jums prireiks daugybės talentų.

Vien užsidegimas neatneš rezultatų

Individuali veikla ir aukštas rizikos faktorius yra beveik neatsiejami dalykai. Pradėjus savą verslą reikia nepamiršti, kad vien tik užsidegimo ir tikėjimo savo veikla neužtenka. Businessinsider.com skaičiuoja, kad maždaug 25 proc. startuolių per pirmus metus nutraukia savo veiklą, o net daugiau nei pusė startuolių ištinka nesėkmė per pirmuosius penkerius veiklos metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turint omenyje tokią aukštą riziką, patariama turėti konkretų verslo planą. Vis dėlto, mintis akivaizdi – dirbdami korporacijoje jūs, greičiausiai, patirsite mažiau įtampos, nes bus daugiau stabilumo dėl darbo vietos.

Politinės pažiūros

Naujienų portalas kvestionuoja – ar jums patinka su draugais kalbėtis apie politiką? Ar bent žinote savo pažiūras? Businessinsider.com teigimu, startuoliai dirba labiau politiškai angažuotoje aplinkoje, negu asmenys, dirbantys didelėse kompanijose.

Konkrečiau kalbant, startuoliai turi turėti savo poziciją net politiniu požiūriu, tarkime, ieškant investuotjų. Tuo tarpu žmonės, dirbantys didelėse kompanijose susiduria su biurokratizmu, kuris nereikalauja tokių aiškių pažiūrų. Žinoma, tai galioja ne visoms kompanijoms.

REKLAMA

Skaidrumas – jūsų prioritetas

Turėti savo verslą, tai būti lyderiu, vadovu. Tai reiškia, kad atsakomybė už veiksmus daugiausia kris ant jūsų pečių. Todėl neišvengiamai turėsite kartais aiškinti savo poelgių motyvus, skaidrumas taps neatsiejama jūsų kasdienybės dalis.

Žinoma, darbas didelėse kompanijose taip pat reikalauja skaidrios veiklos. Vis dėlto, startuoliai dažnu atveju turi daugiau atsakomybių.

Vertybių svarba

Didelės kompanijos dažnai viešai deklaruoja savo pagrindines vertybes, kuriomis vadovaujasi ar bent siekia vadovautis kiekvieną dieną. Šis faktorius gali būti viena iš priežasčių, kodėl jūs dirbate vienoje ar kitoje kompanijoje. Identifikavę sau svarbiausias vertybes, pasirenkate ir kompaniją.

Businessinsider.com teigia, kad startuolių veikla pasižymi lankstumu, tai reiškia ir mažesnį stabilumą vertybių atžvilgiu. Būtent darbo vertybių neatitikimas su asmeninėmis dažnu atveju gali net demotyvuoti darbui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų