REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ar reikia teisininkui būti matomam žiniasklaidoje, kaip susikalbėti su žurnalistais, ko vertas teisine kalba pasakytas viešas komentaras – į šiuos klausimus atsakymų ieškota Nacionalinės teismų administracijos ir Jaunųjų teisininkų draugijos Jaunųjų teisininkų skyriaus organizuotuose mokymuose „Teisininkai ir visuomenė: komunikacija be kliūčių“.

REKLAMA
REKLAMA

Į Vilniaus universiteto Teisės fakultetą susirinkę studentai sėmėsi žinių iš komunikacijos specialistų, iš pirmų lūpų išgirdo apie darbą teisme ir teisėjo kasdienybę, bendraujant su žiniasklaida, turėjo galimybę išbandyti save oratoriaus vaidmenyje.

REKLAMA

Mokymuose patarimais dalijosi komunikacijos konsultantų agentūros „VRP Hill + Knowlton Strategies“ projektų direktorius Maksimas Reznikovas, Vilniaus apygardos administracinio teismo pirmininkė Ina Kirkutienė ir žurnalistas, Pretendentų į teisėjus atrankos komisijos narys Aurimas Perednis.

Komunikacijos mokymų dalį pradėjęs M. Reznikovas pabrėžė, kad bendravimas su žiniasklaida (laiškais, telefonu, komentarais) yra darbo dalis.

REKLAMA
REKLAMA

„Jūsų, būsimų teisininkų, tikslas – kalbėti, šviesti, mokyti. Teisininkai anksčiau nei kiti sužino apie reglamentavimo pokyčius, gali prognozuoti, kaip teisės teorija paveiks visuomenės gyvenimo praktiką, geba apie Europos Sąjungos reglamentavimą kalbėti praktiškai, – sakė M. Reznikovas. – Veiksminga teisininkų komunikacija lemia didesnį visuomenės pritarimą įvairiems teisiniams sprendimams, didina teisinį piliečių ir žiniasklaidos atstovų išprusimą“.

Vilniaus apygardos administracinio teismo pirmininkė I. Kirkutienė su studentais pasidalijo savo asmenini patirtimi bendraujant su žiniasklaida. Teismo korpuso atstovė pasakojo konkrečius atvejus, kai teko komentuoti teismo sprendimus, aiškinti žurnalistams apie filmavimo ir fotografavimo ribojimus teismo posėdžio metu. Teismo pirmininkė pabrėžė, kad teisėjams kalbant su žurnalistu svarbu suvokti savo pasakytų žodžių interpretacijos galimybes, taip pat apgalvoti kiekvieną išvaizdos detalę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žurnalistas A. Perednis mokymų dalyviams suteikė ne tik teorinių žinių apie viešąjį kalbėjimą ir ką svarbu žinoti kiekvienam būsimam teisininkui, bet ir pateikė praktinę užduotį. Prieš filmavimo kamerą stoję trys drąsiausi studentai turėjo įtaigiai ir argumentuotai išdėstyti savo poziciją, atsakyti į provokuojančius žurnalistais tapusių kolegų klausimus. Studentai prisipažino, kad bene sunkiausia buvo suvaldyti savo kūną: nevaldomas rankas, laikyseną.

A. Perednis mokymų dalyviams davė naudingų patarimų, kaip išmokti kalbėti, nugalėti auditorijos baimę, įveikti stresą ir kaip teisingai pasiruošti viešam pasisakymui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų