REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 30- lapkričio 1 dienomis Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva ir LLAF direktorius Aurelijus Žiedas svečiavosi Ciurichas, kuriame 2014-ųjų rugpjūčio 12-17 dienomis vyks 22-asis Europos lengvosios atletikos čempionatas.

REKLAMA
REKLAMA

Po 60 metų Šveicarijoje vyksiančiame Europos čempionate tikimasi matyti apie 250 tūkst. fanų ir 1,4 tūkst. geriausių Europos lengvaatlečių.

REKLAMA

Vizito metu, LLAF atstovai buvo supažindinti su varžyboms skirta aukštos klasės Lutzigrund varžybų arena, treniruočių stadionais, apgyvendinimui skirtais viešbučiais, maratono ir ėjimo trasomis bei visų šių objektų išsidėstymu.

“Šveicarai labai rimtai ruošiasi šiam čempionatui, deda daug vilčių ir tikisi, jog bus didelis žiūrovų susidomėjimas”,- sako N. Medvedeva. – Organizatoriai mano, jog didelis dalyvių skaičius bus ne tik vakarinėse, bet ir rytinėse varžybose. Tai leidža manyti gera Šveicarijos geografnė padėtis bei kaimyninių šalių susidomėjimas pačia lengvaja atletika”.

REKLAMA
REKLAMA

Ciuriche dalyvavę komandų vadovai buvo susipažindinti ir su galutine varžybų programa bei kitais varžybų organizaciniais procesais.

“Norėčiau pabrėžti tai, kad čempionate dalyvausiantys sportininkai bei jų treneriai tūrėtų atkreipti dėmesį į neįprastai oliau nuo pagrindinio varžybų stadiono esančius apšilimo stadionus, kurių bus du – metimų bei šuolių/bėgimo. Nuo apšilimo aikščių keliauti teks apie 5-10 min. specialiu varžybų transportu, todėl bus svarbu apskaičiuoti laiką pasiruošimui”,- teigia N. Medvedeva, kuri taip pat užsimena apie čempionato metu maratono rungtyje vykdomą komandinę įskaitą bei pačios trasos sudėtingumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Maratono trasa bus nelengva bei kalnuota. Bėgimas kaip ir sportinio ėjimo rungtys bus vykomas gražiame miesto centre. Bus sunku, tačiau visiems suteikiamos vienodos sąlygos ir galimybės ,” – dalinasi LLAF generalinė sekretorė. Jau greitai virtuali trasos versija bus patalpinta čempionato internetiniame puslapyje.

Kita bendra informacija:

- tikimasi pritraukti 370 tūkst. žiūrovų prie televizijos ekranų

- numatoma 5 tūkst. lankytojų iš užsienio

- per diena pirkimui galimi 20 tūkst. bilietų

- galimų vietų stadione vienos dienos metu 25 tūkst.

- dalyvaus 2,1 tūkst. savanorių, 2 tūkst. medijų atstovų

- bus kovojama dėl medalių 47 rungtyse

- komandoms skirta 12 viešbučių

- varžybų biudžetas siekia apie 35 milijonus Šveicarijos frankų

Daugiau informaciją apie čempionatą (programą, bilietus ir kt.) rasite specialiai oragnizatorių sukurtame internetiniame puslapyje: http://www.zuerich2014.com/en/group-1/home

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų