REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį į Lietuvą nelegaliai patekusių užsieniečių gretas papildė dar trys, įtariama, gruzinai. Vieną jų pasienyje su Lenkija sulaikė Kalvarijos užkardos pasieniečiai, o du patys atėjo į Užsieniečių registracijos centrą Pabradėje ir pasiprašė prieglobsčio.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai vykdė nelegalios migracijos prevenciją bei kontrolę pasienyje su Lenkija, Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose. Buvusio Kalvarijos punkto teritorijoje, kur anksčiau veikė krovininių automobilių terminalas, pasieniečiai pastebėjo įtartiną asmenį. Paprašius pateikti dokumentus paaiškėjo, kad rusiškai suprantantis vyras jų neturi. Sulaikytas užsienietis prisistatė 30-mečiu Gruzijos piliečiu. Įtariama, kad į Lietuvą jis pateko nelegaliai ir planavo per Lenkiją vykti į kažkurią Vakarų Europos šalį.

REKLAMA

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Lazdijų rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nelegalą pasieniečiai uždarė į areštinę.

Šeštadienį prie VSAT Užsieniečių registracijos centro (URC) Pabradėje vartų priėjo du vyrai. Jie dokumentų neturėjo ir pasieniečiams prisistatė 25-erių bei 27-erių Gruzijos piliečiais. Abu nelegalai pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje.

Kaip įprasta tokiais atvejais, pasieniečiai pradėjo būtinus formalumus ir informavo Migracijos departamentą, kuris nagrinėja su prieglobsčio prašymais susijusius klausimus. Nelegalai apgyvendinti URC. Aiškinamais, kaip jie pateko į Lietuvą.

Užsieniečių registracijos centre šiuo metu gyvena 138 nelegalai ir prieglobsčio prašytojai. Gruzinų tarp jų yra 15, daugiausiai čia apgyvendinta vietnamiečių – 45.

Iš viso šiemet Lietuvos pasieniečiai sulaikė 149 nelegalus iš Gruzijos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų