REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jausmingas žaidimas, kurio metu du žmonės ruošiasi sueičiai, kai kam pagimdo geismą, o kai kam – nerimą. Jis atveria mus – nusivilkę drabužius apnuoginame slapčiausias savo sielos kertes.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas lygis

„Fizinis nuogumas parodo bet kokį psichologinį susikaustymą, - wday.ru portalui teigia psichologė Inna Šifanova. – Ne veltui „nuogas“, reiškia ir neapsaugotas, atviras. Ar pasirengę pasitikėti savimi ir partneriu; kaip priimame savo kūną; trokštame meilės ar pergalės – visa tai tampa aišku, kai ateina preliudijos laikas. Lytinio akto metu galima „pasislėpti“ nuo partnerio dėmesio. Tačiau glamonių metu „apnuoginame“ tikruosius motyvus.“

REKLAMA

Preliudija gali būti nuostabi, jei geismo niekas nevaržo. Tačiau neišsakyti priekaištai ar nuslėptos nuoskaudos gali padaryti ją nepakeliamą...

Ekspertai tvirtina, kad į specialistus dėl džiaugsmo neteikiančios preliudijos dažniau kreipiasi moterys. Galbūt taip yra dėl to, kad jos apskritai yra dažniau ieško psichologų ar seksologų pagalbos. Atrodo, kad ne. Antropologo Filipo Breno atlikta apklausa rodo, kad daugumai moterų preliudija yra daugiausia malonumų teikiantis laikas lytinių santykių metu.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, 48 proc. vyresnių nei 30 metų ir 67 proc. vyresnių nei 50 vyrų, dalyvavusių apklausoje, teigia, kad glamonėja moterį tik dėl to, jog tai jai, o ne jam yra malonu. Galbūt tų moterų skundų priežastis yra ta, kad vyrai neįvertina preliudijos svarbos.

„Socialiniame gyvenime esame priversti nuolat spręsti problemas, - aiškina I.Šifanova. – Turime nuolat išlikti budrūs, pasirengę veikti, o didesnio jausmų proveržio vengiame. Tačiau jeigu iš tikrųjų norime ne mechaniškai užsiimti, o pasimėgauti seksu, turime, kaip aš sakau, pereiti į kitą emocinį – švelnumo, atsidavimo, jautrumo – lygį.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laiko mašina

„Aš užtęsiu glamones, kad neužgaučiau žmonos, - pasakoja 49-erių Viktoras. – Bet visą tą laiką bijau, kad dings erekcija.“ Tokį nerimą gimdo nesąmoninga kastracijos baimė, sako psichoanalitikas Alainas Herilis. „Zigmundas Froidas teigė, kas berniuką, supratusį, kuo viena lytis skiriasi nuo kitos, apninka baimė: jeigu mergaitės neturi penio, reiškia ir jis gali visko netekti“, - aiškina psichoanalitikas. O dar vyrus slegia stereotipas, kad vyriškumas yra lygus įsiskverbimo sugebėjimui.

„Glamonių dėka prisimename kūdikio, kuris jaučia malonumą visu kūnu, pojūčius. Tuomet mes dar nemokėjome kalbėti ir bendravome jutimais, jausdamiesi neatskiriami nuo to, kuris mumis rūpinosi. Preliudijos metu mes vėl išgyvename savo raidos etapus. Pavyzdžiui, prancūziškas bučinys primena vaisiaus pojūčius gimdoje, kai jis ragauja vandenų, vėliau jau kūdikio, kai jis žindžia motinos krūtį. Būtent tuomet berniukai pirmą kartą patiria erekciją, o mergaitės - gimdos susitraukimus. Preliudija – tai tarsi erotinė laiko mašina. Tai nuostabi galimybė grįžti į kūdikystę“, - sako A.Herilis.

REKLAMA

Ne pradžia ir ne pabaiga

Kur prasideda perliudija: lovoje ar anksčiau? Vieno atsakymo neturi nei specialistai, nei mylimieji. Vieniems tai glamonės prieš seksą, kitiems – meilūs žvilgsniai vakarienės metu.

„Paruošiamosios glamonės – tai apsikeitimas troškimais: mylimieji parodo vienas kitam ko trokšta“, - sako psichoanalitikas. Reiškia prie preliudijos galima priskirti ir flirtą, ir apsikeitimą gundančiomis žinutėmis...

Seksologas Jurijus Prokopenko ragina nepervertinti fiziologinio momento: „Net jei preliudija laikysime tik kūniškąsias poros, kuri tikisi sueities, glamones, nereikėtų apsiriboti vien žinomų „erotinių taškų“ stimuliavimu. Bet kuri tiek vyro, tiek moters kūno vieta gali būti erogeninė zona. Preliudijos esmė ir yra ta, kad būtent tą žmogų, tuo metu sujaudinti. Čia svarbu viskas – prisilietimų vieta, laikas, intensyvumas, ritmas. Prisitaikydami vienas prie kito, kiekvienas siekia savo malonumo, padėdami ir kitam jį patirti. Preliudija gimdo geismą - kuo stipresnis bus susijaudinimas, tuo ryškesnės sulauksite „iškrovos“.“

REKLAMA

Net kai prasideda fizinis artumas, glamonės nesibaigia. „Aš dažnai pamaloninu savo moterį kunilingu. Tiesiog suteikęs jai malonumo, atsipalaiduoju. Tai man padeda geriau suprasti jos ir mano pojūčius,“ – pasakoja Viktoras.

„Tiesa, preliudijos nereikia suprasti tik kaip paruošiamųjų glamonių prieš sueitį. Tai viena seksualinių žaidimų rūšių, išlaisvinanti mūsų kūrybiškumą, suartinanti du žmones“, - apibendrina I.Šifanova.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų