REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitą savaitę sueis pusė metų, kai buvo paskelbta Seimo narės Neringos Venckienės paieška. Per tą laiką pareigūnams nepavyko nustatyti tikslios parlamentarės buvimo vietos.

Kitą savaitę sueis pusė metų, kai buvo paskelbta Seimo narės Neringos Venckienės paieška. Per tą laiką pareigūnams nepavyko nustatyti tikslios parlamentarės buvimo vietos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Jie (policija - BNS) žino galimą buvimo vietą. Dabar naudingos informacijos tyrimui nėra", - BNS pripažino Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė Nina Raugienė.

REKLAMA

Jos žinioje yra N.Venckienės byla.

Prokurorės teigimu, dar nesulaukta visų atsakymų į teisinės pagalbos prašymus iš užsienio valstybių.

Generalinis prokuroras Darius Valys lankydamasis Seime trečiadienį žurnalistams taip pat teigė, kad vykdomas teisinės pagalbos prašymas, o N.Venckienės tiksli gyvenamoji vieta niekada nebuvo nustatyta.

Seimo "Drąsos kelio" partijos frakcijos seniūnės paiešką policija paskelbė gegužės 9 dieną, kai buvo išnaudotos visos galimybės nustatyti įtariamosios dabartinę gyvenamą vietą ir įteikti jai šaukimą atvykti į apklausą.

REKLAMA
REKLAMA

Į užsienį išvykusi buvusi teisėja, Seimo narė N.Venckienė per atstovus rugsėjį perdavė žinią, kad ji sieks ekstradicijos bylos.

Užsienyje gyvenančios politikės laišką tuomet per spaudos konferenciją Seime perskaitė jos sutuoktinis, partijos "Drąsos kelias" vicepirmininkas Aidas Venckus.

"Laukiu ekstradicijos bylos, kurioje su prašymu užsienio valstybei Generalinė prokuratūra pateiks visą vaizdo įrašą, darytą 2012 metų gegužės 17 dieną Garliavoje, kur mergaitei ant galvos metama antklodė, kur aš, būdama teisėja, esu žalojama, kur vaikui rankas plėšia Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotoja, kur pareigūnai leidžia L.Stankūnaitei draskyti mažą mergaitę", - laiške tada teigė parlamentarė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Jos išvykimas - vienintelė teisinė galimybė perkelti bylą į užsienio valstybės teismą", - per spaudos konferenciją teigė A.Venckus.

N.Raugienė anksčiau BNS yra sakiusi, kad išsiųsti teisinės pagalbos prašymai į dvi valstybes su tikslu nustatyti ieškomosios buvimo vietą ir įteikti jai šaukimus atvykti apklausai į prokuratūrą. Į kokias valstybes, nekonkretinama. N.Raugienė sakė, kad iš vienos neįvardijamos valstybės gautas atsakymas, kad politikės buvimo vieta joje nenustatyta. Iš kitos valstybės atsakymo kol kas negauta, o tai apsunkina tyrimą.

REKLAMA

Prokurorė sakė, kad kitoje tiriamoje byloje teisinės pagalbos prašymo iš užsienio valstybės jau laukia dvejus metus.

"Matyt, pas juos tokios procedūros", - svarstė pareigūnė.

"Senaties terminas yra sustojęs, kadangi paskelbta paieška. Kad ir dešimt metų nepasirodytų", - teigė N.Raugienė.

Paklausta, ar prokuratūra neketina viešai kreiptis į N.Venckienę, kad ji atsilieptų ir atvyktų į apklausą, prokurorė atsakė, kad politikės laiškas aiškiai rodo, jog ji puikiai žino, kad yra ieškoma.

Šiaulių apygardos prokuratūra pernai spalį N.Venckienei pateikė įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad N.Venckienė prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Seimas balandžio pradžioje panaikino parlamentarės N.Venckienės teisinę neliečiamybę, nuo to laiko ji Seime nesirodo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų