REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo lapkričio 1 dienos darbdaviai, priimdami į darbą darbuotojus, turės pateikti „Sodrai“ duomenis apie darbuotojų profesijas.

REKLAMA
REKLAMA

Darbdaviai taip pat turės pateikti duomenis apie jau dirbančių darbuotojų profesijas. Tam numatytas keturių mėnesių laikotarpis – iki 2014 metų kovo 1 dienos.

REKLAMA

Surinkta informacija bus naudojama rengiant specialistų kvalifikacijų žemėlapį. Šį žemėlapį rengia Švietimo ir mokslo ministerija su Ūkio ministerija.

Pasak Ūkio ministerijos, kvalifikacijos žemėlapiui kurti neprireiks naujos duomenų rinkimo sistemos, o bus naudojamos jau esančios informacinės sistemos. Diplomų ir atestatų registro bei Gyventojų registro turima informacija bus susieta su „Sodros“ informacine sistema ir papildyta duomenimis apie darbuotojo profesiją, kurią pateiks darbdaviai. Tokiu būdu studijų ir profesinio mokymo absolventai bus susieti su darbo vieta pagal profesiją. Tai, anot ministerijos, leis stebėti jų įsidarbinimą ir darbo užmokesčio augimą.

REKLAMA
REKLAMA

Nuasmeninti kvalifikacijų žemėlapio duomenys bus prieinami suinteresuotoms valstybinėms institucijoms ir ekspertinėms institucijoms, o apibendrinta informacija, tikimasi, bus naudinga stojantiems mokytis asmenims, darbdaviams, švietimo įstaigoms ir kitoms suinteresuotoms grupėms.

Profesijų duomenis darbdaviai gali teikti internetu, paprastu paštu arba atvykę į „Sodros“ teritorinį skyrių.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų