REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Rūta Lankininkaitė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Pusiausvyrą tarp gydomojo ir turistinio–pramoginio pobūdžio kurorto bandantys išlaikyti Druskininkai sulaukia mažiau poilsiautojų iš Lenkijos, tačiau užsienio turistų skaičius kurorte nemažėja ir augo dešimtadaliu. Daugiau nei pusė jų – iš Rusijos, Baltarusijos ir Vokietijos. Nemažėja ir lietuvių srautai.

REKLAMA
REKLAMA

Druskininkų kurorte per pusmetį apsilankė apie 130 tūkst. svečių. Tai daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Vieni gydėsi, kiti lepinosi įvairiomis procedūromis, dar kiti atvykdavo dienai slidinėti ar išsimaudyti vandens parke.

REKLAMA

„Lenkai praleisdavo parą ar pusantros, o dabar auga baltarusių skaičius, kurie čia išbūna 12–13 parų. Rusai, kurie yra linkę palikti nemažas sumas, pasilieka maždaug 5 paroms.“, – teigia Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centro vyriausioji vadybininkė Anna Kaciun.

Druskininkus atranda ir turistai iš Skandinavijos. Norvegų atvyko per tūkstantį, vis dažniau apsilanko švedai ir danai. Auga ir lietuvių turistų skaičius. Tai esą lemia procedūrų bei gydymo kokybės ir kainos santykis.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiai dienai lietuvių srautas 25 proc., žmonės pradėjo vertinti savo sveikatą. Manau, kad Rusijos rinkos augimui įtakos turėjo ir neramumai Pietryčių Azijos šalyse, pavyzdžiui, Eipte“, – sako sanatorijos „Eglė“ generalinis direktorius Romualdas Domarkas.

Tačiau Druskininkus palieka svečiai iš kaimyninės Lenkijos, dabar mieliau pinigines atveriantys savo šalyje. Tai sako pastebėjęs ir sanatorijos „SPA Vilnius“ direktorius Valdas Trinkūnas.

„Lenkija pastaraisiais metais iš Europos Sąjungos pinigų pasistatė labai daug naujų spa centrų. Be to, zloto ir lito kursas nėra visada patogiausias. Mes džiaugiamės, kad turim nemažą kiekį lojalių klientų, kurie atvažiuoja keletą kartų per metus“, – teigia V. Trinkūnas.

Pasak jo, didžiausio rusakalbių antplūdžio tikimasi kalėdiniu ir naujųjų metų švenčių laikotarpiu –tuomet kurorte rasti nakvynę ypač sunku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų