REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjantis šventinis savaitgalis kaip ir kasmet bus intensyvus – visoje Lietuvoje žmonės lankys kapus, prisimins tuos, kurie iškeliavo amžinybėn. Vis dėlto, užsiėmę savo reikalais nepraraskime budrumo, nes telefoniniai sukčiai dažnai siekia pasinaudoti netikėtumo momentu.

REKLAMA
REKLAMA

Kalėjimų departamentas dar kartą primena, kad sulaukus neaiškaus asmens skambučio (ar el. laiško) reikėtų laikytis šių patarimų:

REKLAMA

Niekada nepasimeskite, nepulkite vykdyti skambintojo prašymų, nurodymų, reikalavimų;

Niekada nepateikinėkite elektroninės bankininkystės duomenų (PIN ar prisijungimo kodų);

Niekada neperduokite grynųjų pinigų nepažįstamam asmeniui;

Niekada neperveskite pinigų į skambintojo nurodytas banko sąskaitas;

Niekada nevykdykite nurodymo, prašymo nupirkti išankstinio apmokėjimo kortelių ir padiktuoti jų kodus; Visada nedelsiant paskambinkite giminaičiui ar artimajam, patekusiam į tariamą problemą, ir įsitikinkite, ar tikrai jam reikalinga Jūsų pagalba;

REKLAMA
REKLAMA

Visada papasakokite apie skambutį kaimynui, draugui, kitam patikimam žmogui, kuris padės situaciją įvertinti adekvačiai;

Visada apie įtartiną skambutį praneškite policijai bendruoju pagalbos numeriu 112;

Visada įspėkite vyresnio amžiaus artimąjį apie galimus sukčių skambučius,

Visada patarkite kitiems žmonėms, kaip reikėtų elgtis, jei būtų sulaukta įtartinų skambučių ar elektroninių laiškų, ir kodėl negalima dalintis su skambinančiais ar rašančiais nepažįstamaisiais jokia asmenine informacija.

Kalėjimų departamentas, be jau vykdomų techninių priemonių ir stiprinamų žmogiškųjų pastangų, tarpinstitucinio bendradarbiavimo, kovoje su telefoniniu sukčiavimu kviečia neužmiršti ir prevencijos. Viešai kreipiamės į teisėtvarkos institucijas, ryšių operatorius, bankus, bažnyčias, seniūnijas, bendruomenes, ragindami aktyviai kalbėti apie telefoninio (ir elektroninio) sukčiavimo prevenciją, bendradarbiauti kovojant su šiuo reiškiniu.

Tikimės, kad Kalėjimų departamento patarimai padės žmonėms nepakliūti į telefoninių sukčių pinkles ir visi galėsime džiaugtis ramiomis švenčių dienomis.

.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų