REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno technologijos universiteto (KTU) inicijuotas projektas „Aspirinas“ viršijo ne tik organizatorių lūkesčius, bet ir kino teatro „Romuva“ galimybes.

REKLAMA
REKLAMA

Projekte „Aspirinas“ apsilankė apie 600 moksleivių ir daugiau nei 200 tėvų. Pasak organizatorių, visi norintys atvykti į seminarą, neturėjo galimybės, nes kino teatras „Romuva“ negalėjo sutalpinti visų norinčių. Anot KTU atstovų, toks susidomėjimas rodo, kad sklandus mokymosi procesas yra aktuali, tiek mokinius, tiek jų tėvus ir mokytojus dominanti tema.

REKLAMA

Projekto „Aspirinas“ metu, psichologas Tomas Lagūnavičius mokiniams ir jų tėveliams atskleidė kokybiško ir sklandaus mokymosi proceso eigą, kurio esmė – ne aklai kalti faktus, bet suprasti esmę ir lengvai įsisavinti informaciją. Pasak T. Lagūnavičiaus, vaikų mokymasis turi būti malonus užsiėmimas, o ne daug energijos reikalaujantis ir kankinantis darbas.

Mokytojai, kurie dalyvavo moksleiviams skirtame seminare, teigė, kad tokie renginiai skatina į mokymosi procesą pažvelgti kitu kampu ir ieškoti mokymo procese inovatyvesnių, greitesnį rezultatą duodančių sprendimų.

REKLAMA
REKLAMA

Projekto „Aspirinas“ renginiuose po seminarų moksleivių ir tėvų laukė skirtingi filmų seansai. Taip pat buvo galima asmeniškai padiskutuoti ar pasikonsultuoti rūpimais klausimais su psichologu bei KTU priėmimo skyriaus darbuotojais.

Projekto organizatoriai sulaukę milžiniško moksleivių, jų tėvų bei mokytojų susidomėjimo, lapkričio mėnesį planuoja pakartotinį seminarų ciklą Kaune, o vėliau – ir kituose Lietuvos miestuose.

Daugiau informacijos: www.ktu.lt

Renginio akimirkos: http://youtu.be/jz14kXgI2dQ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų