REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas (NPPSS) kreipėsi į Seimo, Generalinės prokuratūros ir Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vadovus dėl Bendrojo pagalbos centro (BPC) neefektyvios veiklos ištyrimo ir įpareigotų asmenų atsakomybės taikymo inicijavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Tragiška Dembavos istorija sukėlė daug diskusijų, tačiau problemos taip ir liko neišspręstos. Kaip ir tikėtasi, BPC vadovas Artūras Kedavičius, ne kartą kėlęs klausimus dėl centro netinkamo darbo organizavimo, buvo priverstas atsistatydinti.

REKLAMA

„Pastebėjome tendenciją, kad kiekvienu atveju priartėjus prie atsakomybės klausimo dėl sistemos neveiksnumo apkaltinamas kokios nors įstaigos vadovas ar keli eiliniai pareigūnai. Visuomenei parodoma, kad kalčiausieji nubausti, o problemos neva savaime išsisprendė. Esame įsitikinę, kad tokiu būdu tik stengiamasi „užglaistyti“ asmenų, ilgus metus užimančių centrinių įstaigų vadovų pozicijas, neveiksnumą“, - aiškina Ugniagesių gelbėtojų profesinių sąjungų susivienijimo vadovas Saulius Džiautas.

REKLAMA
REKLAMA

NPPSS primena, kad nuo BPC įsteigimo praėjo 10 metų, per kuriuos išleista krūva pinigų jo kūrimui ir plėtrai, tačiau pernai atliktos Valstybės kontrolės audito ataskaitoje teigiama, jog VRM ir PAGD neužtikrino programos uždavinių įgyvendinimo efektyvumo. O tai, kad BPC negali nustatyti skambinančiųjų vietos visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje – nėra naujiena. Ši problema tapo akivaizdi ir visuotinai žinoma 2008-iaisiais, kuomet Europos Teisingumo Teismas paskelbė, jog Lietuva nesugebėjo užtikrinti informacijos teikimo pagalbos tarnyboms. Kaip žinia, atsakingieji centrinių įstaigų vadovai, žinodami situaciją, jokių veiksmų nesiėmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vadovai kaip ir su jais susijusios problemos jau ilgus metus išlieka tos pačios, o tokia įvykių grandinė piktina pareigūnų bendruomenę.

„Net po tragiškų įvykių Dembavoje veiksmų nesiimama, o tai sudaro prielaidas ateities nelaimėms. Apmaudu, kad tokios sistemos veikimas, turintis užtikrinti žmonių gelbėjimą, rūpinasi tik aukštuose postuose sėdinčiųjų gerovės puoselėjimu. Akivaizdu, jog vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas ir PAGD vadovas Remigijus Baniulis ir toliau toleruoja žaidimą nekaltų žmonių gyvybėmis. Tai privalu kuo skubiau sustabdyti“, - teigia V. Banel.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų