REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

L.Graužinienė kritikuoja prezidentę: kažkas negali perlipti per savo aroganciją

Pasak Seimo pirmininkės, D. Grybauskaitė nevykdo savo pareigų

 

Seimo pirmininkė Darbo partijos vadovė Loreta Graužinienė pareiškė, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė, nedalyvaudama Sąjungos reikalų parlamentinių komitetų konferencijos (COSAC) posėdyje, nevykdė šalies vadovės pareigų.

 

"Čia ne Lietuvos žmonių problema, kad kai kas negali perlipti per savo aroganciją ir tinkamai vykdyti valstybės vadovo pareigų - tai čia to žmogaus problema, aš manau", - Žinių radijui trečiadienį sakė parlamento pirmininkė L.Graužinienė.

Seimo pirmininkė pirmadienį per COSAC posėdį viešai atsiprašė už šalies vadovės nedalyvavimą, nors šis ir nebuvo numatytas. Iš Seimo ir Prezidentūros atstovų susirašinėjimo matyti, kad dar spalio 21 dieną Seimas ir Prezidentūra suderino, kad valstybės vadovės sveikinimas nebūtinas, nes delegacijos vadovų susitikimas su prezidente įvyks Prezidentūroje. Būtent Seimo kanceliarijos iniciatyva pasiūlyta atsisakyti D.Grybauskaitės sveikinimo žodžio konferencijos pradžioje.

L.Graužinienė pažymėjo, kad planuodami vizitus į užsienį ir pasisakymus politikai susipažįsta ne tik su galutinėmis renginių darbotvarkėmis, bet ir jų projektais.

REKLAMA
REKLAMA

"Du kartus Europos reikalų komitetas lankėsi pas prezidentę aptarinėdami pirmininkavimo klausimus ir abu kartus prezidentė buvo patikinusi visą komitetą, kad jinai dalyvaus, kad jinai sakys sveikinimo kalbą ir kad tai yra jai taip pat svarbu, kad parlamentinis lygmuo būtų tinkamai atstovaujamas", - tikino Seimo pirmininkė.

REKLAMA

Paklausta, ar atsiprašyti už COSAC dalyvių sugalvojo spontaniškai, ar jai buvo seniau žinoma, kad prezidentė renginyje nedalyvaus, L.Graužinienė sakė nenorinti kalbėti apie detales.

"Į detales nenorėčiau dabar gilintis, nes man labai keistai atrodo ta informacija viešoje erdvėje, kai Seimo kanceliarijos darbuotojas nurodo, kaip elgtis Lietuvos Respublikos prezidentei. Tikrai nenoriu komentuoti visų tų susirašinėjimų ir tų užkulisinių peripetijų ir žaidimų - aš vadovaujuosi Lietuvos Respublikos Konstitucija, Statutu, pagaliau protokolo reikalavimais ir aš visada taip dirbsiu", - trečiadienį Žinių radijui dėstė L.Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininkės komanda pirmadienį BNS nesugebėjo paaiškinti, kuo remdamasi L.Graužinienė atsiprašė svečių. Seimo pirmininkė nepanoro aiškintis situacijos ir tuomet, kai pirmadienį jau buvo žinoma informacija apie tai, kad prezidentės dalyvavimas renginyje galutinėje darbotvarkėje nebuvo numatytas paties Seimo atstovų siūlymu.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų