REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno miesto gyventojų ir svečių saugumui užtikrinti įdiegta moderni vaizdo stebėjimo sistema. Pusšimtyje Kauno viešųjų erdvių pradėjo veikti aukštos kokybės ir didelės raiškos vaizdo kameros, kurias pareigūnai valdys Kauno vyriausiame policijos komisariate įrengtame valdymo centre. Naujos kartos vaizdo kameras įrengė bei nuolatinę jų priežiūrą užtikrins didžiausia Lietuvoje integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėja TEO.

REKLAMA
REKLAMA

Projektas buvo įgyvendinamas pagal Kauno miesto savivaldybės administracijos ir TEO pasirašytą sutartį dėl vaizdo perdavimo sistemos įsigijimo ir jos priežiūros paslaugų teikimo. 52 vaizdo kameras TEO įrengė kartu su partnere bendrove „Telekonta“. Kameros yra sujungtos naujos kartos šviesolaidžio tinklu ir valdomos iš vieno centro.

REKLAMA

„Viešųjų miesto erdvių stebėjimas vaizdo kameromis duoda pozityvų efektą kuriant saugesnę miesto aplinką, padeda policijai operatyviau reaguoti į įvykius. Šiuo metu mieste įrengta moderni vaizdo stebėjimo sistema atitinka ne tik šiandienos, bet ir ateities kauniečių ir miesto svečių saugumo poreikius“, - teigia Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Naujos modernios vaizdo kameros įrengtos ne tik gatvėse bei sankryžose, kuriose iki šiol būdavo užfiksuojama daugiausia eismo įvykių, bet ir pamėgtose miestiečių susibūrimo vietose: Rotušės, Vienybės aikštėse, Daugirdo amfiteatre, Laisvės alėjoje prie Vytauto parko, Radvilėnų plente prie Zoologijos sodo, Vytauto prospekte ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

„Naujosios kameros vaizdą gali priartinti šimtais kartų, dalis jų gali filmuoti 25 metrų atstumu aklinoje tamsoje. Esame įsitikinę, kad šis pažangus technologinis sprendimas padės miesto tvarkos sergėtojams dirbti efektyviau ir sparčiau, o Kauno gyventojams jaustis saugesniais“, – sako TEO Verslo sprendimų departamento direktorius Larijus Lapinskas.

Visos TEO įrengtos modernios vaizdo kameros turi rezervinį maitinimo šaltinį: net ir nutrūkus elektros maitinimui, dar pusvalandį jos gali transliuoti vaizdą į stebėjimo pultą. Pusė įrengtų kamerų yra valdomos, jos sukasi apie savo ašį ir gali filmuoti aplinkui. Įrengtos stacionarios kameros geba naktį 25 metrų atstumu filmuoti aklinoje tamsoje. Kameros valdomos iš centrinio valdymo pulto Kauno miesto vyriausiajame policijos komisariate, į kurį bus transliuojamas vaizdas, o vaizdo įrašai saugomi trisdešimt dienų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasitelkę TEO techninius sprendimus, gyventojų ramybę policijos pareigūnai saugo jau beveik dvidešimtyje Lietuvos miestų. Didžiausias vaizdo stebėjimo sistemas bendrovė TEO yra įrengusi Visagine (veikia 75 kameros) ir Druskininkuose (34 kameros). Panašias sistemas bendrovė taip pat yra įdiegusi Šiauliuose, Kretingoje, Kelmėje, Kupiškyje, Kuršėnuose, Pakruojyje, Radviliškyje, Raseiniuose, Švenčionyse, Anykščiuose ir kituose miestuose.

TEO saugumo sprendimais naudojasi ne tik miestų savivaldybės, bet ir įmonės bei gyventojai. Šiuolaikinės vaizdo stebėjimo kameros ne tik užtikrina saugumą, bet ir atlieka daugybę kitų naudingų funkcijų. Pavyzdžiui, vaizdo kameros gali įjungti signalizaciją ar apie įvykį pranešti tiesiai į mobilųjį telefoną, per kamerą nuotoliniu būdu gali būti duodami nurodymai darbuotojų kolektyvui. Vaizdo kamera nufilmuotoje medžiagoje gali būti fiksuojami ir vėliau analizuojami diagnostinės, matavimo įrangos ar į kasos aparatą vedami duomenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų