REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Be bilieto važiavusį septyniolikmetį Daniilas Stachovas tramdė elektros šoku. Vilniaus miesto apylinkės teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje „zuikių“ tramdytojas kontrolierius 21 metų Danilas Stachovas kaltinamas piktnaudžiavęs tarnybine padėtimi. Jau iš pareigų atleistas vyriškis teigė apgailestaujantis dėl poelgio, pranešė jau atlyginęs nepilnamečiui padarytą žalą.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl šios priežasties nukentėjusysis ir jo tėvai prašė teismo atleisti skriaudėją nuo baudžiamosios atsakomybės. Ar tenkinti jų prašymą teismas nutars tik lapkritį. Incidentas, per kurį susikirto viešojo transporto kontrolieriaus ir nepilnamečio interesai, įvyko pernai lapkritį sostinės Lazdynų mikrorajone. Į mokyklą važiavęs moksleivis neturėjo bilieto, todėl buvo paprašytas praeiti į kontrolierių autobusiuką, kur ketino surašyti baudą.

REKLAMA

Laikydamas berniuką už rankos ėmė tempti besipriešinantį vaiką, kuris tikino skubantis į pamokas. Kai pastarasis ėmė bėgti, įtūžęs kontrolierius nutarė sutramdyti „zuikį“ elektros šoku. Laikinai paralyžiuotas vaikas nukrito ant ant važiuojamosios kelio dalies ir susižeidė. Pasinaudoję bejėgišką nepilnamečio būkle kontrolieriai įnešė į autobusiuką ir nuvežė į policiją. Ten sužalotas „zuikis“ iškvietė savo tėvus ir dėl smurto panaudojimo parašė skundą.

Teisme D. Stachovas tikino nenorėjęs žaloti keleivio ir tai padarė spontaniškai: „Kai kolega pagavo bėglį, išsitraukiau elektros šoką, kurį nešiojausi nuo tada, kai sulaukiau grasinimų.“ Tačiau teismas tikino, kad kontrolieriai neturi teisės nešiotis tramdymo priemonių, o esant reikalui privalo kreiptis į policiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų