REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 29 dieną į Vilnių susirinkę daugiau nei 100 Europos aukštojo mokslo kokybės užtikrinimo agentūrų atstovų pradeda dvi dienas truksiančias diskusijas apie europinių nuostatų ir gairių, skirtų aukštojo mokslo kokybei užtikrinti, pakeitimus, apie kokybės agentūrų rinką Europoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Švietimo kokybė – vienas iš šios Vyriausybės prioritetų. Ypač svarbu peržiūrėti Europos aukštojo mokslo kokybės užtikrinimo nuostatas ir gaires, kurios buvo patvirtintos dar 2005 metais, ir suplanuoti tolesnius žingsnius. Augant studentų mobilumui turime galvoti, kaip užtikrinti aukštojo mokslo kokybę, – sako švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis. – Šiame kontekste svarbus studijų tarptautiškumas. Rugsėjo pabaigoje patvirtinome veiksmų planą, kuriame numatyti žingsniai, skatinsiantys studijų tarptautiškumą per artimiausius ketverius metus. Lietuvos aukštasis mokslas turėtų tapti atviras ne tik Europos, bet ir Rytų partnerystės, Azijos šalių studentams ir dėstytojams“. Per Europos aukštojo mokslo kokybės užtikrinimo tinklo (ENQA) generalinę asamblėją bus pristatytos ir darbo grupėse aptartos naujos redakcijos Europos aukštojo mokslo kokybės užtikrinimo nuostatos ir gairės.

Europos aukštojo mokslo kokybės užtikrinimo tinklo (ENQA) generalinę asamblėją organizavo Studijų kokybės vertinimo centras ir Aukštojo mokslo kokybės užtikrinimo tinklo asociacija (ENQA), įsteigta 2000 m. Šis reikšmingas tarptautinis susitikimas Lietuvoje organizuojamas pirmą kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų