REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkė Darbo partijos vadovė Loreta Graužinienė sako buvusi anksčiau informuota, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikins tarptautinį renginį, o toliau nematanti reikalo gilintis, kaip vyko parlamento ir Prezidentūros komunikacija šiuo klausimu.

Seimo pirmininkė pirmadienį per Sąjungos reikalų parlamentinių komitetų konferenciją (COSAC) viešai atsiprašė už šalies vadovės nedalyvavimą, nors šis ir nebuvo numatytas. BNS žiniomis, atsisakyti renginio programoje šalies vadovės sveikinimo žodžio Prezidentūrai pasiūlė Seimo kanceliarijos atstovai.

„Aš labai trumpai atsakysiu, nes dirbau Europos reikalų komitete (ERK), buvau paskirta į pirmininkavimo koordinacinę tarybą, todėl labai gerai žinau, kaip kuris parlamentinio lygmens renginys turėjo vykti. Du kartus ERK viešint pas prezidentę ji buvo patvirtinusi savo dalyvavimą ir kad sakys sveikinimo kalbos, o toliau aš jau nebenoriu komentuoti, nesigilinsiu, kas kokius laiškus kam rašė", – antradienį žurnalistams savo atsiprašymą komentavo Seimo pirmininkė.

Seimo pirmininkė nepanoro aiškintis situacijos ir tuomet, kai pirmadienį jau buvo žinoma informacija, kad prezidentės dalyvavimas renginyje galutinėje darbotvarkėje nebuvo numatytas paties Seimo atstovų siūlymu.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentės atstovė Daiva Ulbinaitė BNS paaiškino, kad prezidentės dalyvavimas COSAC konferencijos atidaryme ir nebuvo numatytas, nes ji pati priėmė konferencijos dalyvius Prezidentūroje, ir tai buvo iš anksto suderinta su Seimu ir konferencijos organizatoriais.

REKLAMA

Tai rodo ir Seimo interneto svetainėje pateikiama Europos Sąjungos (ES) reikalų parlamentinių komitetų konferencijos (COSAC) darbotvarkė. Joje prezidentės žodis per posėdžio atidarymą nenumatytas.

Tačiau pirmadienio rytą sveikindama kelis šimtus konferencijos dalyvių L. Graužinienė pareiškė turinti atsiprašyti už prezidentės elgesį.

„Turiu jūsų visų atsiprašyti. Labai jūsų atsiprašau, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė neatvyko jūsų pasveikinti, kaip buvo suplanuota. Nuoširdžiai atsiprašau“, – sakė L. Graužinienė.

BNS žiniomis, dar spalio 21 dieną Seimas ir Prezidentūra suderino, kad valstybės vadovės sveikinimas nebūtinas, nes delegacijos vadovų susitikimas su prezidente įvyks Prezidentūroje. Būtent Seimo kanceliarijos iniciatyva pasiūlyta atsisakyti D.Grybauskaitės sveikinimo žodžio konferencijos pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininkės komanda pirmadienį BNS nesugebėjo paaiškinti, kuo remdamasi L. Graužinienė atsiprašė svečių.

„Pirmininkė tai priėmė kaip nepagarbą parlamentui kaip tautos atstovybei", - teigė parlamento vadovės atstovė spaudai Dalia Valentienė, tačiau išsamiau paaiškinti situaciją atsisakė.

„Daugiau komentarų nebus“, – sakė ji, klausiama, kodėl L. Graužinienė manė, kad D.Grybauskaitė turėjo atvykti į Seimą pasveikinti COSAC dalyvių.

Šiomis dienomis Seime vyksta didžiausias ir svarbiausias Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai parlamentinis renginys – 50-asis Sąjungos reikalų parlamentinių komitetų konferencijos posėdis.

Tai yra Bendrijos valstybių parlamentų Europos reikalų komitetų ir Europos Parlamento (EP) narių susitikimas, kurį kiekvieno pirmininkavimo metu rengia ES pirmininkaujančios valstybės narės parlamentas.

COSAC plenarinis posėdis yra privalomas, didžiausias ir svarbiausias parlamentinio matmens renginys, į kurį susirenka iki 300 dalyvių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų