REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Giedrė Sankauskaitė

Naudą versle reikia skaičuoti ne tik pinigais, svarbu kaupti socialinį kapitalą, kurio nauda – kitų žmonių pagalba reikiamu momentu. Taip Baltic Management Institute (BMI) organizuotoje paskaitoje teigė žinomas dainininkas Jurgis Didžiulis.

REKLAMA
REKLAMA

 

BMI alumnas atkreipė dėmesį, kad šių dienų versle ypatingai svarbu reputacija. Taip yra todėl, kad klientai šiuolaikinių technologijų pagalba galite laisvai reikšti savo nuomonę ir tuo pačiu būti laisvai išgirsti. J. Didžiulis pateikė pavyzdį: vis labiau populiarėja tinklaraščiai, kuriuose rašomi atsiliepimai apie kavines, restoranus.

REKLAMA

 

„Vis dažniau žmonių renkasi kavinę, atkreipdami dėmesį į vertinimus“, – apie klientų nuomonės svarbą kalbėjo žinomas dainininkas.

 

J. Didžiulio teigimu, dėmesys savo klientams yra ne mažiau svarbus.

 

„Lietuvoje daugėja įmonių, kurios yra socialiai atsakingos“, – paskaitoje teigė BMI alumnas.

 

Socialiai atsakingos įmonės gali pajusti įvairialypę naudą. Pavyzdžiui, tokioms įmonėms, pasak J. Didžiulio, reikia mažiau reklamos. Be to, socialiai atsakingos įmonės turi daugiau ištikimų klientų.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Sunkiu laikotrapiu socialiai atsakinga įmonė turi daugiau galimybių sulaukti pagalbos iš išorės“, – neabojoja daininkas.

 

Kolektyvo jausmas

 

Pasak jo, šiandien įmonėse svarbų vaidmenį atlieka ir gera komanda. Kadangi tokiame kolektyve darbo našumas yra didesnis, darbai atliekami greičiau ir efektyviau.

Patikrinti, ar jūsų versle yra toks kolektyvas, kuris „myli“ savo darbo vietą ir bendradarbius galima bandant atsakyti į porą klausimų.

 

„Paklauskite, savęs, ar jums sunku pakviesti kolegas į vakarėlį; ar jūs jaučiate, kad jūsų kolektyvas yra tarsi vienas asmuo; ar dažnai dėvite savo prekės ženklu pažymėtus marškinėlius?“, – paskaitoje klausė J. Didžiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Darbuotojų motyvacija

 

Pasak verslo studijas krimtusio dainininko, darbo užmokestis nėra vienintelė darbuotojų motyvacinė priemonė. Pasak jo, svarbu, kad kiekvienas įmonės darbuotojas jaustųsi svarbus.

 

„Suteikite keikvienam darbuotojui atsakomybę, taip jis darbą atliks greičiau ir efektyviau“, – įsitikinęs BMI alumnas.

 

Nors atlyginimo reikšmė nesumenkinama, tačiau suteikiant daugiau atsakomybių kiekvienam darbuotojui, pastarasis galės ir geriau save realizuoti ir reikštis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų