REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena didžiausių Norvegijoje surenkamų pastatų ir konstrukcijų bendrovė „HugaasGruppen“ statys naują modernų gamybos kompleksą Klaipėdoje. Numatomos investicijos sieks apie 13,5 mln. litų.

Viena didžiausių Norvegijoje surenkamų pastatų ir konstrukcijų bendrovė „HugaasGruppen“ statys naują modernų gamybos kompleksą Klaipėdoje. Numatomos investicijos sieks apie 13,5 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pernai Lietuvoje nusprendusi įsikurti bendrovė naujajame komplekse sukurs naujas 79 metalo apdirbimo darbo vietas. Klaipėdoje „HugaasGruppen“ gamins ir apdirbs įvairias plieno konstrukcijas, naudojamas pramoninės gamybos, žemės ūkio, sporto ir kitų ūkio sričių pastatų statyboje.

REKLAMA

„Pernai pradėjome dirbti Gargžduose. Komandai rodant puikius rezultatus, užbaigėme visą verslo planą Lietuvai ir norime išvystyti didelę gamyklą Klaipėdoje. Ji reikalinga gamybos procesų efektyvinimui ir naujos modernios įrangos įdiegimui, – sako Roar Aarhaug, „HugaasGruppen” valdybos pirmininkas. – Žvelgiant iš ilgalaikės perspektyvos Lietuva mums pasirodė patraukli, nes matome savo produktams rinkos plėtros perspektyvas Rytų ir Centrinėje Europoje. Gerai išvystyta Klaipėdos infrastruktūra ir patogi geografinė padėtis leis mums greitai pasiekti reikiamas rinkas ir naudotis žaliavų tiekimu.“

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė didžiąją dalį Lietuvoje gaminamos produkcijos eksportuoja į Norvegiją. Lietuviai atsakingi ne tik už kokybiškų gaminių pristatymą užsakovams, bet taip pat ir už pastatų konstrukcijų surinkimą vietoje.

„HugaasGruppen” plieno konstrukcijos skirtos pramoninės paskirties pastatų statybai, dėl to produktams keliami aukšti patikimumo reikalavimai. Naujoje gamykloje kompanija ketina išplėsti gaminamos produkcijos asortimentą, nauja įranga padidins tikslumą ir kokybę.

„Surenkamų plieno konstrukcijų pastatai itin populiarūs tiek Skandinavijoje, tiek kitose Vakarų Europos šalyse. Naujame gamybos komplekse norvegų investuotojai ne tik sukurs modernias ir gerai apmokamas darbo vietas, bet ir perduos naujausias surenkamų plieno konstrukcijų projektavimo bei gamybos technologijų žinias vietos specialistams“, – sako Milda Dargužaitė, VšĮ “Investuok Lietuvoje” generalinė direktorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įmonė pasirengusi atverti duris bei suteikti praktinių žinių ir mūsų šalies studentams. Naujoje gamykloje jaunuoliams bus rengiamos praktikos, kompanijos specialistai apmokys studentus dirbti su moderniais įrenginiais, įgyti darbo patirties tarptautinėje kompanijoje.

Šiais metais „Investuok Lietuvoje“ iniciatyva pradėti veiklą ar plėstis Lietuvoje nusprendė 22 užsienio investuotojų. Šie projektai sukurs beveik 1 550 naujų darbo vietų. Lyginant su tuo pačiu praeitų metų laikotarpiu, investicinių projektų skaičius padidėjo beveik 50 proc., numatomas sukurti naujų darbo vietų skaičius išaugo daugiau nei du kartus. 17 įmonių vienijanti „HugaasGruppen“ įkurta 2000 m. Pagrindė įmonių grupės veikla – surenkamų pastatų ir plieno konstrukcijų sprendimų teikimas klientams pramoninės gamybos, žemės ūkio ir sporto kompleksų segmentuose. Bendrovės apyvarta pernai siekė 155,4 mln. litų. Pagrinde bendrovė savo produkciją tiekia klientams iš Norvegijos ir Danijos.

„Investuok Lietuvoje“ yra tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūra prie Ūkio ministerijos, kuri siekia didinti Lietuvos ekonomikos konkurencingumą, investicinį patrauklumą ir šalies žinomumą pasaulyje. Agentūra teikia informaciją ir konsultacijas užsienio bendrovėms, ieškančioms būdų optimizuoti veiklą, pasiekti naujas rinkas arba didinti užimamų rinkų dalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų