REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno miesto tarybos nario Aušrio Kriščiūno vieši įžeidūs žodžiai nepraslydo pro ausis Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai. Dėl politiko elgesio savivaldybėje siūloma organizuoti specialius mokymus, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Per spalio viduryje vykusį tarybos posėdį „Jaunosios Lietuvos“ frakcijos narys A.Kriščiūnas viešai pasišaipė iš kaunietės, kalbančios rusišku akcentu.

REKLAMA

Lygių galimybių kontrolierė Aušrinė Burneikienė teigia gavusi kelių nevyriausybinių organizacijų prašymus pradėti tyrimą dėl galimos diskriminacijos kalbos ir tautybės pagrindu.

„Viešas A.Kriščiūno pasisakymas tarybos posėdyje, be jokios abejonės, yra įžeidžiantis, diskriminacinio pobūdžio, tačiau viešos kalbos nepriskirti Lygių galimybių bei Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymų reguliavimo sričiai", – teigė kontrolierė.

REKLAMA
REKLAMA

Jos vadovaujama siūlo Kauno miesto savivaldybei surengti specialius mokymus politikams diskriminavimo mažinimo ir kitomis panašiomis temomis.

Savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis teigė įpareigosiąs Viešosios vadybos ir personalo skyriaus specialistus jais pasirūpinti.

„Ką manau apie tokią iniciatyvą ir ar eičiau į tokius mokymus? Jei manyčiau, kad tikslinga juose lankytis, tai lankyčiausi. Kol kas, manau, esu gana tolerantiškas. Man tokie mokymai nelabai ką ir padėtų. Turiu pakankamai patirties, tačiau jei meras Andrius Kupčinskas lieptų, tai kur dėsies, tada eičiau“, – sakė A.Kriščiūnas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų