REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Spalio 28 dieną Airijoje surengtame tradiciniame, jau trisdešimt ketvirtą kartą vykusiame, Dublino maratone dalyvavo gausus būrys lietuvių bėgikų. Dublino maratone dalyvavo tiek bėgikai iš Lietuvos, tiek Airijoje gyvenantys bėgimo entuziastai lietuviai - Arūnas Klebauskas, Aistis Šlajus, Romualdas Sriubiškis, Paulius Andriukevičius, Mindaugas Alimas, Gediminas Buika ir kiti. Geriausiai iš lietuvių pasirodė bėgikas iš Alytaus Arūnas Klebauskas maratono distanciją įveikęs per 3 val. 5 min. 29 s.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais įkurto Airijos lietuvių bėgikų klubo atstovai Aistis Šlajus ir Romualdas Sriubiškis, dalyvaudami Dublino maratone, prisidėjo prie Airijos lietuvių bendruomenės organizuojamo labdaros projekto Lietuva - Airija 2013. Aistis Šlajus ir Romualdas Sriubiškis savo pavyzdžiu skatino aukoti ir dalyvaudami Dublino maratone rinko lėšas paremti keturias labdaros organizacijas Airijoje ir Lietuvoje: Down Syndrome Association in Laois (Airija), St. Paul Special School Dublin (Airija), Žmonių su Dauno sindromu ir jų globėjų asociaciją (Lietuva) ir Asociaciją „Kitoks vaikas“ (Lietuva). Šios organizacijos pasirinktos norint atkreipti dėmesį į protinę negalią turinčių asmenų problemas ir vis dar egzistuojantį socialinį tokių žmonių atstūmimą visuomenėje. Plačiau apie projektą galite paskaityti šio labdaros projekto Lietuva-Airija 2013 puslapyje.

Airijos lietuvių bėgikų klubas nuoširdžiai dėkoja visiems geros valios žmonėms aukojusiems išvardintoms organizacijoms - iki maratono pradžios surinkta daugiau kaip 1200 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų