REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 22-ąją Lietuvos rinktinė Europos čempionate iškovojo sidabro medalius, tačiau jais tauta džiaugėsi tik iki spalio 2-osios, kuomet įvykius aikštelėje užgožė užkulisinės kovos.

REKLAMA
REKLAMA

Visas rokiruotes iš šalies stebėjęs Tomas Pačėsas per daug nesureikšmino šių pokyčių Lietuvos krepšinio federacijoje (LKF) bei tvirtino, jog per daug prisirišama prie asmens kulto.

REKLAMA

„Aš viską stebėjau su humoro gaidele ir skarkastiškai, nes daug kur vyko nesuprantami, nelogiški dalykai ir tie pasisakymai, daugeliu atvejų neatitinkantys tikrovės, man atrodė keistai. Nemalonu, kad nesugebame džiaugtis geru rezultatu, o jį naudojame kaip priežastį pykčiams. Iš principo visas pasaulis susipyksta po blogo rezultato, o mes – atvirkščiai“, – kalbėdamas su „SportoTV.lt“ stebėjosi Pačėsas.

Krepšinio specialistas teigė, kad visas LKF mechanizmas dirbo tvarkingai, todėl nelieka abejonių, jog svarbiausią vaidmenį šiame spektaklyje turėjo asmeniškumai.

REKLAMA
REKLAMA

„Pavyzdžiui, aš pats atėjęs dirbti vietoj Arvydo Sabonio nekeisčiau mechanizmo, nes jis neblogai dirbo. Tai buvo paprasčiausia situacija – trys keleiviai bei vairuotojas sėda važiuoti su mersedesu ir jie tarpusavyje pykstasi. Vairuotojui reikia pasakyti: arba jūs baigiate ir užsičiaupiate, arba jus visus išsodinsiu. Dabar baigėsi taip, kad vienas išlipo ir nusisuko ratus nuo mersedeso“, – vaizdžiai nupasakojo Pačėsas.

Pirmoje vietoje turi išlikti krepšinis, o šalia jo dirbantys žmonės turi dėti visas pastangas, kad jis taptų laimintis, įsitikinęs Pačėsas. „Tauta vienija vienintelis dalykas – laimintis krepšinis, – kalbėjo Pačėsas. – Tautos nevienija pralaimėjimai. Pažiūrėkite, kaip mes ėdamės ar riejamės po nesėkmių. Nesvarbu, ar buvo Antanas Sireika, Ramūnas Butautas, Kęstutis Kemzūra. Nereikia sureikšminti atskirų asmenybių.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią vasarą prie Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) rinktinės vairo stovėjęs Pačėsas buvo minimas kaip vienas iš kandidatų užimti Jono Kazlausko vietą vyrų rinktinėje, tačiau jis mato kitą žmogų šiame poste.

„Mano nuomone, jei treneris nebūtų Jonas Kazlauskas, juo turėtų būti Rimas Kurtinaitis, – pareiškė Pačėsas. – Rimas yra geras mano draugas, dažnai būnu ir Maskvoje, bendraujame. Apie šitą žmogų galiu daug pasakyti, koks jis yra. Jis būtų tinkamas kandidatas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų