REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skaitytojo naujiena: kuo skiriasi lietuviškas jogurtas Lietuvai ir Rusijai

Eksperimentas vaizdo medžiagoje, gamintojo komentaras

Kodėl Rusija neįsileidžia lietuviškų pieno produktų, kurie ne tik nėra prastesni nei parduodami Lietuvoje, bet netgi dažnai yra geresnės kokybės?

Kodėl Rusija neįsileidžia lietuviškų pieno produktų, kurie ne tik nėra prastesni nei parduodami Lietuvoje, bet netgi dažnai yra geresnės kokybės?

REKLAMA

Balsas.lt skaitytojas turėjo galimybę palyginti Lietuvoje parduodamą lietuvišką jogurtą ir lygiai tokį patį jogurtą, pagamintą specialiai Rusijos rinkai. Tiek Lietuvos, tiek Rusijos rinkai pagaminto jogurto sudėtis nurodyta identiškai tokia pati, pagaminimo laikas irgi panašus.

Tačiau skaitytojo sukurtoje vaizdo medžiagoje akivaizdžiai matyti, kad jogurtas, skirtas Rusijos rinkai, yra tirštesnis, jame daugiau uogų. Skaitytojas patikino, kad gerokai skiriasi ir jogurto skonis. Vis dėlto lietuviai nė nemano skųstis lietuviškais pieno produktais, o Rusija jiems iškėlė dar daugiau reikalavimų.

Jogurtų kokybė – identiška

Vilkyškių pieninės antrinės įmonės Kelmės pieninės gamybos vadovė Valė Leonavičienė, atsakinga už šviežių produktų kokybę, portalą balsas.lt patikino, kad ne tik teoriškai, bet ir praktiškai tiek Lietuvoje, tiek Rusijoje parduodamo jogurto sudėtis bei kokybė yra identiška.

REKLAMA
REKLAMA

„Jogurtas abiem rinkoms yra gaminamas vienodai, o uogos dozuojamos specialiu dozatoriumi – po 16 proc. vieno indelio turinio masės. Žinoma, kaip ir visur gamyboje, būna netikslumų, vienur galbūt ir daugiau uogų papuola. Tačiau galiu jus užtikrinti, kad Rusijos rinkai jogurtai nėra gaminami kitaip“, – sakė V. Leonavičienė.

Pasak jos, artimoje ateityje Kelmės pieninė ketina atnaujinti gamybos įrangą, taigi kokybė bei ingredientų dozavimas turėtų būti dar patikimesni.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų