REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštasis CinEast (www.cineast.lu) kino festivalis, kuriame pristatomi filmai iš Centrinės ir Rytų Europos, trylikoje salių Liuksemburge ir kituose miestuose vyko nuo 2013 m. spalio 9 iki 27 d. Šiame festivalyje parodyta apie 100 kino darbų – daugiau kaip 50 vaidybinių ir 50 trumpametražinių filmų – iš 15 Centrinės ir Rytų Europos šalių. Taip pat vyko daug susijusių renginių.

REKLAMA
REKLAMA

CinEast festivalyje siekiama įvairiatautei Liuksemburgo publikai parodyti naujų ir neseniai sukurtų filmų iš Centrinės ir Rytų Europos, kurie per retai pasiekia Liuksemburgo Didžiosios Kunigaikštystės ekranus. CinEast taip pat siekiama įvairiais lydimaisiais renginiais (koncertais, parodomis, kulinarinėmis kelionėmis ir t. t.) populiarinti šių šalių kultūrą.

REKLAMA

Oficialiojoje programoje varžosi aštuoni filmai: Lošėjas, rež. Ignas Jonynas, A Stranger, rež. Bobo Jelčić, Child’s Pose, rež. Călin Peter Netzer, Circles, rež. Srdan Golubović, Heavenly Shift, rež. Márk Bodzsár, Imagine, rež. Andrzej Jakimowski, My Dog Killer, rež. Mira Fornay ir The Arbiter, rež. Kadri Kõusaar. Festivalio žiuri pirmininkauja Liuksemburgo kino režisierius ir prodiuseris Donato Rotunno, dalyvauja Lenkijos režisierė Katarzyna Klimkiewicz, Bosnijos aktorė Maja Jurić ir kiti. Kai kurie iš CinEast programos filmų yra susiję su teminiu ciklu „Moterų istorijos“, kuris taip pat atskleidžiamas dviejomis nuotraukų parodomis. Programa suskirstyta į dalis, skirtas komedijoms, dokumentiniams filmams arba specialiosioms peržiūroms, taip pat trumpametražinių filmų programa, programa vaikams ir jaunimui. Keletas paminėtinų CinEast 2013 festivalyje apsilankiusių svečių: Kristina Buožytė, Leon Lučev, Ilinca Goia, Maria Sadowska, Kadri Kõusaar ir Martichka Bozhilova. Be to, CinEast festivalio programoje buvo muzikinių renginių, gastronominių vakarų, diskusijų, taip pat vyko forumas kino profesionalams CinEast Pro, kuriame paliesta bendros kūrybos tarp Liuksemburgo ir atitinkamų šalių kino pramonės galimybių tema.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais Lietuvai atstovavo šios kino juostos: Aurora, rež. Kristina Buožytė, Kita svajonių komanda, rež. Marius Markevičius, Lošėjas, rež. Ignas Jonynas. Trumpametražių filmų programoje buvo pristatyti Liza, namo!, rež. Oksana Buraja ir Trečiadieniais, rež. Ieva Javaitytė. Animacinių filmų programoje buvo parodyti du filmai: Kaltė, rež. Reda Tomingas ir Užribis, rež. Greta Stančiauskaitė.

Savo filmą Liuksemburge pristatė ir į žiūrovų klausimus atsakė režisierė Kristina Buožytė.

Visa festivalio CinEast 2013 programa pateikta oficialioje festivalio svetainėje www.cineast.lu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų