REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Gruzijoje valdančiosios politinės koalicijos „Gruzijos svajonė“ kandidatas į prezidento postą Georgijus Margelašvilis griežtai atmeta spėjimą, kad Gruzija gali grįžti į Nepriklausomų Valstybių Sandraugą (NVS).

REKLAMA
REKLAMA

„Gruzija niekada nesugrįš į NVS. Savo požiūrį į Gruzijos vystymąsi mes išreiškėme referendume 2008 metais, pareiškė jis žurnalistams šeštadienį. – Gruzijos liaudies troškimas, o ne kokio nors politiko – integruotis į europines ir euroatlantines struktūras“.

REKLAMA

Pasak jo, Gruzijos buvimas toje Sandraugoje nebuvo efektyvus ir „nedavė jokių garantijų Gruzijai“.

„Mes pagarbiai vertiname mūsų kolegų iš Baltarusijos ir kitų šalių deklaracijas, – pažymėjo jis. – Tačiau Gruzija aiškiai juda Europos link, o ne NVS link“.

Neseniai Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka išreiškė pageidavimą, kad tarp NVS šalių būtų ir Gruzija.

„Visiškai atvirai pareiškiu, ir tai ne tik mano nuomonė, kad mes norėtume, jog Gruzija grįžtų į Sandraugą“, – sakė A.Lukašenka spalio 25 dieną Minske, kalbėdamas apie NVS viršūnių susitikimo išvadas.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš apie tai kalbėjau mūsų pirmininkavimo NVS išvakarėse, ir šie metai prabėgo ne tuščiai. Gruzijoje labai daug, taip pat ir vadovybėje, norinčiųjų turėti aikštelę, kurioje būtų galima aptarti ne tik politinius, bet ir ekonominius klausimus, mūsų valstybių gyvenimo klausimus“, – sakė A.Lukašenka, dar tikėdamasis, kad „Gruzija išgirs šį kreipimąsi“.

Apie Gruzijos išstojimą iš NVS paskelbė prezidentas Michailas Saakašvilis 2008 metais tuoj po rugpjūčio karo Kaukaze. Tada jo iniciatyvą palaikė parlamentas.

2008 metų rugpjūčio 18 dieną Gruzijos URM specialia nota NVS Vykdomajam komitetui pranešė, kad Gruzija išstoja iš NVS. Ir pagal NVS įstatus oficialiai valstybės išstojimo iš NVS procedūra buvo užbaigta lygiai po metų – 2009-ųjų rugpjūčio 18 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų