REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susijungė Krikščionių ir Darbo partijos

Pirmininke išrinkta L. Graužinienė, garbės pirmininku – V. Uspaskichas (papildyta 14.20 val.)

Šeštadienį Šiauliuose įvyko jungiasis valdančiajai koalicijai priklausančios Darbo partijos (leiboristų) ir neparlamentinės Krikščionių partijos suvažiavimas.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji partija vadinsis Darbo partija.

Suvažiavime Šiaulių arenoje dalyvavo 3526 "darbiečių" ir 90 Krikščionių partijos narių. Už partijų jungimąsi buvo per 3400 "darbiečių", prieš balsavo 57 Darbo partijos (leiboristų) nariai ir 41 susilaikė. Už jungimąsi buvo 89 Krikščionių partijos delegatai, nė vienas nebalsavo prieš, vienas susilaikė.

REKLAMA

Pagal iš anksto sutartas jungimosi sąlygas, Krikščionių partijos atstovai negali pretenduoti į susijungusios organizacijos vadovus.

"Krikščionių partija neteikia kandidato į partijos pirmininkus", - susitarimo sąlygas kandidatams pristatė Seimo narė "darbietė" Virginija Baltraitienė.

Pagal partijų susitarimą, Krikščionių partijos atstovai gaus vietų prezidiume, valdyboje, taryboje, jie vadovaus keliems reorganizuotos partijos skyriams.

REKLAMA
REKLAMA

 Darbo partijos pirmininke išrinkta L.Graužinienė

Už jos kandidatūrą balsavo 3467 "darbiečiai", 29 buvo prieš, 30 susilaikė. Už buvo 85 "krikščionys", penki iš jų susilaikė.

Partijos vadovas rinktas iš vieno kandidato. Suvažiavimo delegatų iškelti Vytautas Gapšys, Viktoras Uspaskichas, Vydas Gedvilas, Gediminas Vagnorius, Artūras Paulauskas atsisakė kandidatuoti.

"Vieną dešimtmetį buvo vienas pirmininkas, kitą - tegu būna kitas pirmininkas. Su manimi pasitinkame vieną jubiliejų, "davai", kitą jubiliejų pasitinkame su kitu", - teigė V.Uspaskichas ir pabrėžė būsiąs aktyvus partijos narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo pasirodymas suvažiavime sukėlė ovacijas.

L.Graužinienė sakė kandidatuoti į partijos vadoves sutikusi, tik gavusi sutuoktinio leidimą. Ji pabrėžė, kad Darbo partija ir toliau "neatsitrauks nuo teisingumo ir žmogaus teisių gynimo", dirbdama ji žadėjo vadovautis komandiniu darbu.

"Pagrindinis kriterijus, kuris mūsų komandą vienija ir vienys - tai priklausymas Darbo partijai. Ir tuo žodžiu viskas pasakyta", - pareiškė L.Graužinienė.

Už jos kandidatūrą agitavęs V.Uspaskichas gyrė šią politikę už ištikimybę ir stiprybę.

"Ji atstačiusi savo moterišką, bet stiprią krūtinę vedė partiją sunkiu metu (...). Partija tikrai bus gerose rankose, ji gerai bus atstovaujama visais lygiais", - kalbėjo V.Uspaskichas.

REKLAMA

Jis pasidžiaugė, kad Seimo pirmininko pakeitimas buvo sėkmingas. Anot jo, dabar parlamento vadovas yra matomas.

"Nesakau, kad V.Gedvilas - blogas žmogus, bet jis turi būti matomas labiau negu prezidentas, nes jis yra nuo Darbo partijos", - sakė V.Uspaskichas.

Darbo partijos vicepirmininkais tapo Virginija Baltraitienė, Vilija Filipovičienė, Valentinas Bukauskas, Kęstutis Daukšys, Vydas Gedvilas, Artūras Paulauskas, Jonas Pinskus, Šarūnas Birutis ir Gediminas Vagnorius.

Aukščiausioje partijos vadovybėje nebeliko už "juodąją buhalteriją" ir sukčiavimą nuteistų V.Uspaskicho bei V.Gapšio.

REKLAMA

V.Uspaskichas tapo Darbo partijos garbės pirmininku

Teismo pripažintas kaltu dėl sukčiavimo ir "juodosios buhalterijos" Viktoras Uspaskichas šeštadienį išrinktas Darbo partijos garbės pirmininku.

Iki šiol tokio titulo neturėjo nė vienas šios partijos narys.

Garbės pirmininku V.Uspaskichas patvirtintas bendru sutarimu per partijos suvažiavimą Šiaulių arenoje.

"Jūs kaip šis ąžuolas būsite mūsų stiprybės simboliu", - sveikindama ir teikdama jam raudonas rožes sakė naujoji Darbo partijos pirmininkė, Seimo vadovė Loreta Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji pranešė, kad V.Uspaskichui bus įteiktas ir auksinis Darbo partijos garbės nario ženklelis.

V.Uspaskichas savo ruožtu L.Graužinienei perdavė saugoti per partijos steigiamąjį suvažiavimą prieš dešimtmetį Tėvo Stanislovo pašventintą knygą su partijos steigėjų parašais.

Pasveikinti dešimtmetį švenčiančios Darbo partijos į Šiaulius vidury suvažiavimo atvyko koalicijos partneriai - Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas premjeras Algirdas Butkevičius bei partijos "Tvarka ir teisingumas" lyderis, europarlamentaras Rolandas Paksas.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų