REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, sveikindama šalies gyventojus Konstitucijos dienos proga, sakė, kad šis pagrindinis įstatymas yra laisvos, demokratiškos ir stiprios Lietuvos ateities garantija.

REKLAMA
REKLAMA

„Konstitucija – mūsų Valstybės pamatai. Pagarba pagrindiniam ir aukščiausiam mūsų šalies įstatymui yra ne tik Valstybės brandos matas, bet ir laisvos, demokratiškos bei stiprios Lietuvos ateities garantija“, – Prezidentūros pranešime cituojama šalies vadovė.

REKLAMA

Pasak D. Grybauskaitės, Konstitucija yra ne tik pagrindinis šalies įstatymas, bet ir vizija, kokią šalį norime kurti.

„Tik suvokdami Konstitucijos vertę ilgalaikei šalies raidai ir vadovaudamiesi ja kasdien, galime kurti darnią Valstybę ir neišklysti iš Tautos pasirinkto kelio. Šis kelias grįstas solidarumu ir meile laisvei, Tėvynei, žmogui, kalbai“, – teigia prezidentė.

„Branginkime Konstituciją, kaip užrašytą Lietuvos viziją, ir saugokime ją. Nes bandymai pritaikyti Konstituciją savo interesams veda į aklavietę, kur Valstybė nusigręžia nuo žmogaus, o žmogus – nuo Valstybės“, – sako ji.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį Lietuvoje minima Konstitucijos diena.

1992 metų spalio 25 dieną Lietuvos piliečiai referendume priėmė dabartinę Lietuvos Respublikos Konstituciją. Konstitucija – tai pagrindinis valstybės įstatymas, turintis aukščiausią teisinę galią, nustatantis šalies politinės, teisinės ir ekonominės sistemos pagrindus.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų