REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Portugalijos policija atnaujina tyrimą dėl britų mergaitės Madeleine McCann (Madlen Makan) dingimo Praja da Luso kurorte 2007 metais, ketvirtadienį pranešė šalies Generalinė prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA

„Generalinė prokuratūra nusprendė atnaujinti tyrimą dėl Madeleine McCann dingimo, paprašius policijai, nes atsirado naujų detalių (byloje)“, – nurodoma prokuratūros pranešime.

REKLAMA

Laikraštis „Correio da Manha“ anksčiau rašė, kad pareigūnai svarsto galimybę atnaujinti tyrimą, nes praėjusiais metais grupei pareigūnų buvo nurodyta peržiūrėti bylą, atkreipiant dėmesį į galimą organizuoto pedofilų tinklo įvykdytą pagrobimą.

M.McCann dingo iš viešbučio, kai atostogavo su tėvais Praja da Luso kurorte, vos kelios dienos prieš savo ketvirtąjį gimtadienį 2007 metų gegužę.

Portugalijos policija nutraukė mergaitės paiešką 2008 metais, bet Skotlandjardas, britų vyriausybės prašymu, dvejus metus nagrinėjo šią bylą ir šių metų liepą pradėjo atskirą tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę Graikijos romų stovykloje surasta šviesiaplaukė mergaitė vėl priminė vaikų grobimo problemą Europoje ir „suteikė vilties“ Madeleine tėvams, sakė jų atstovė.

Mergaitės dingimo bylą tiriantys britų pareigūnai praėjusią savaitę paskelbė du naujus elektroninius vyro, su kuriuo jie norėtų susisiekti, atvaizdus, kurie taip pat paskelbti Vokietijoje ir Olandijoje.

Minėtas vyras, kaip rašoma, yra tarp 20 ir 40 metų amžiaus, rusvų trumpų plaukų, vidutinio kūno sudėjimo, vidutinio ūgio ir švariai nusiskutęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policija taip pat siekia nustatyti kito šviesiaplaukio trumpaplaukio vyro, kalbančio vokiškai arba olandiškai, tapatybę. Jis buvo ne kartą matytas netoli poros viešbučio apartamentų.

Pasak Britų detektyvų, kai jų prašymas buvo paskelbtas per televiziją, jie sulaukė 2 tūkst. 400 telefono skambučių ir elektroninių laiškų. Dar keli šimtai žmonių atsiliepė po televizijos laidų Vokietijoje ir Olandijoje.

Vyriausiasis inspektorius Andy Redwoodas (Endis Redvudas), kuris yra vienas geriausių britų detektyvų, sakė, kad liudininkai matė, kaip vyras nešė Madeleine apibūdinimą atitinkantį vaiką į Prajos de Luso uosto pusę.

REKLAMA

Kitas vaiku nešinas vyras buvo pastebėtas prie šeimos apartamentų. Pastarasis ketverius metus buvo pagrindinis įtariamasis šioje byloje, tačiau vėliau tyrimas dėl jo buvo nutrauktas.

Tuo tarpu M.McCann tėvai labai apsidžiaugė, kad Portugalijos pareigūnai atnaujina tyrimą dėl mergaitės dingimo.

„Mes labai patenkinti, kad Portugalijoje oficialiai atnaujinta musų dingusios dukters Madeleine paieška, – sakė Kate (Keit) ir Gerry (Geris) McCannai, kurie šešerius metus nenuleido rankų ieškodami savo mažylės. – Tikimės, kad pagaliau ji bus surasta ir bus surasti tie, kurie yra atsakingi už šį nusikaltimą“.

REKLAMA

„Mes dar kartą prašome visuomenės narių, turinčių kokios nors su Madeleine pagrobimu susijusios informacijos, susisiekti su Portugalijos arba Didžiosios Britanijos policija“, – pareiškė K. ir G. McCannai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų