REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl siekio per teismą atgauti neteisėtai sumažintą atlyginimą Seimo valdyba kviečiasi valstybės kontrolierę Giedrę Švedienę.

„Seimo valdyboje kitą trečiadienį, buvo prašymas valdybos narių, norime pakviesti valstybės kontrolierę ir išgirst motyvus, kodėl Valstybės kontrolė, kaip atsakinga už lėšų kontrolę ir efektyvų panaudojimą, žinodama, kad valstybėj yra sisteminių problemų, sudėtinga grąžinti pensininkams, kuriems buvo paimti pinigai, reikalingas milijardas litų, jie patys eina į teismus dėl šių lėšų grąžinimo. Manau, kad tai neetiška daryti, ir apie tai mes kalbėsime valdyboj", – žurnalistams ketvirtadienį sakė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Ji pažymėjo, jog kiekvienas pilietis turi teisę kreiptis į teismą, tačiau kartu tvirtino, jog tai esąs ir moralės klausimas. „Tokią teisę teisinę kiekvienas pilietis turi, tačiau, ar tai moral, tokio aukšto lygio politikams, pirmiems spręsti savo problemas, aš manyčiau, kad ne", – kalbėjo Seimo vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS informavo Valstybės kontrolėje, valstybės kontrolierė G.Švedienė šiuo metu yra išvykus į komandiruotę.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) yra gavęs per tūkstantį valstybės tarnautojų ir teisėjų skundų dėl per krizę sumažintų algų. Skundais prašoma priteisti iš Lietuvos valstybės nuo 2009 metų susidariusį nesumokėtą darbo užmokesčio skirtumą. Žiniasklaidos pranešimais, tarp teismui pateikusių skundą yra ir valstybės kontrolierė G.Švedienė.

REKLAMA

Nesumokėtas darbo užmokesčio skirtumas susidarė tarp faktiškai apskaičiuoto darbo užmokesčio ir darbo užmokesčio, kurį nuo 2009 metų pagal Konstitucinio Teismo nutarimą buvo privalu mokėti. Konstitucinis Teismas yra pripažinęs neteisėtu neproporcingą teisėjų bei tarnautojų tarnautojų atlyginimų mažinimą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų