REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi pripratome, kad kariniai robotai, iš esmės, sutinkami filmuose arba kompiuteriniuose žaidimuose. Antra vertus, kartais žmonės pamiršta, kad ta pati „ateitis“ jau atėjo. Šiame vaizdo klipe pristatyti robotai – žudikai, kuriuos kuria įvairios amerikiečių karinės pramonės kompanijos.

REKLAMA
REKLAMA

Demonstracijoje, kuri buvo surengta amerikiečių kariškiams, protingos mašinos vežiojo kareivių ekipuotę (tarp robotų buvo pastebėtas ir garsusis „Big Dog“ iš „Boston Dynamics“), įveikdavo skirtingo sudėtingumo vietoves, o taip pat (įdomiausia) rodė, kaip jie valdo kulkosvaidį MG-240.

REKLAMA

Beje, vaizdo klipe matyti, jog robotas yra prikaustytas prie stulpų. Tai padaryta tam, kad būtų galima apsidrausti nuo atvejų, kai robotas tampa nekontroliuojamas. Žinoma, tokių įvykių tikimybė yra labai maža, tačiau apsidrausti niekas netrukdo.

Robotai su kulkosvaidžiais buvo valdomi rankiniu būtu – savarankiškai mašinoms elgtis dar neleidžiama. Taigi, dar anksti tikėtis, kad bus pakartotas kelių dešimtmečių senumo filmo „Robotas policininkas“ (Robocop) scenarijus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų