REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

G.Oniščenka atleistas iš „Rospotrebnadzor“ vadovo pareigų

Valdininkui iškart pasiūlyta vyriausybės vadovo padėjėjo kėdė

 

Lietuviškų pieno produktų importą į Rusiją nurodęs uždrausti Genadijus Oniščenka Rusijos premjero potvarkiu atleistas iš Vartotojų teisių gynimo tarnybos "Rospotrebnadzor" vadovo pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

 

Apie tai pranešė agentūra "Interfax", cituodama vyriausybės vadovo Dmitrijaus Medvedevo atstovę spaudai Nataliją Timakovą.

REKLAMA

Pasak jos, premjero potvarkiu G.Oniščenka atstatydintas iš "Rospotrebnadzor" vadovo posto, pasibaigus terminuotai vienerių metų trukmės darbo sutarčiai, kuri buvo pasirašyta kai jam sukako 60 metų, ir paskirtas vyriausybės vadovo padėjėju.

Kitu premjero potvarkiu laikinąja "Rospotrebnadzor" vadove paskirta Ana Popova, kuri iki šiol dirbo G.Oniščenkos pavaduotoja.

Potvarkiai trečiadienį vakare paskelbti Rusijos vyriausybės interneto svetainėje.

"Lygiai prieš metus pasirašant šią darbo sutartį, premjeras D.Medvedevas pasiūlė G.Oniščenkai, kai sutartis baigsis, ateiti dirbti į vyriausybę premjero padėjėjo pareigose", - paaiškino N.Timakova.

REKLAMA
REKLAMA

Ji pabrėžė, jog A.Popova paskirta laikinąja "Rospotrebnadzor" vadove.

"Galutinis sprendimas dėl šios žinybos vadovo kandidatūros bus priimtas vėliau", - akcentavo Rusijos premjero atstovė spaudai.

Rusijos vyriausybės atstovas agentūrai "Interfax" anonimiškai pareiškė, esą "sąmyšis dėl G.Oniščenkos atsistatydinimo ir jo paskyrimo premjero pavaduotoju kilo nepagrįstai".

"Visi šie sprendimai - dėl G.Oniščenkos atsistatydinimo ir perėjimo dirbti premjero patarėju - priimti seniai. (...). Visi komentarai apie šią problemą buvo nevykę".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas agentūrai "Interfax" sakė, jog "Rospotrebnadzor" vadovo pakeitimo klausimas su Kremliumi nebuvo derinamas, nes tai įeina į šalies vyriausybės kompetenciją.

"Šis klausimas nesvarstytas ir neturėjo būti svarstomas su prezidentu", - pabrėžė D.Peskovas.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų