REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norint greitai išsiskirti pakanka pateikti teismui kuo daugiau pažymų iš policijos apie iškvietimus į namus dėl naudojamo smurto.

REKLAMA
REKLAMA

Anot policijos pareigūnų, priėmus Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymą, moterys dažnai ėmė piktnaudžiauti ir policiją kviečia dėl nereikšmingų įvykių, rašo pareiškimus, kurie yra saugomi metus.

REKLAMA

Kadangi iškvietimo faktai registruojami policijoje, moterims, norinčioms greitai išsiskirti, pakanka paprašyti pažymos, kurioje nurodyta, kas, kada ir dėl ko kvietė policiją.Norint greitai išsiskirti, pakanka kelių pažymų, įrodančių, kad vyras prieš moterį dažnai naudoja smurtą, – ir sėkmė teisme garantuota.

Ragina įrašyti pokalbius

Pareigūnai prasitarė, kad atvykus į įvykio vietą neretai aiškėja, kad abu sutuoktiniai yra neblaivūs. Jie pateikė pavyzdį, kaip viena pareiškėja, paskambinusi į pagalbos centrą, tikino, kad vyras jos neįleidžia jos, tačiau atvykę patruliai įsitikino, kad durys neužrakintos, o moteris yra neblaivi ir ne į tą pusę jas veria.

REKLAMA
REKLAMA

Ta pati moteris, kaip vėliau paaiškėjo, prašė savo meilužio kviesti policiją, nes vyras neva naudoja prieš ją smurtą. Tačiau „smurtautojo“ patruliai namie nerado. Nebuvo ir moters, tad pareigūnams teko skambinusį asmenį patraukti atsakomybėn dėl melagingo pranešimo.

Vėliau paaiškėjo, jog moteris paprašė meilužio paslaugos žinodama, kad dar vienas iškvietimas būtų jos naudai siekiant greičiau išsiskirti.

Skyrybomis besiverčiančios kontoros ragina norinčias kuo greičiau išsiskirti poras įrašinėti, kas vyksta bute, visus pokalbius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot pareigūnų, nevengiama ir provokacijų.

Skyrybų daugėja

Anot bendrovių, kurios padeda poroms greitai išsiskirti, atstovų, šiuo metu skyrybų skaičius auga. Pagrindinė priežastis – smurtas artimoje aplinkoje. Tokios bylos sudaro apie 60 proc.

Kiek retesnė skyrybų priežastis – vyro neištikimybė. Toliau eina vedybinių pareigų neatlikimas. Dažnai skiriasi poros, neturinčios vaikų.

„Viena moteris atnešė pareiškimą ir tikino norinti skirtis, nes sutuoktinis visą laiką spokso į televizorių, o su ja nesimylėjo jau metus. Šiuo metu pavojų kelia ir virtualus pasaulis, kur vyrai naršo pornografiniuose tinklalapiuose ir įsimyli virtualius tobulų formų ir geismo šablonus“, – tikino vienos skyrybų bendrovės advokatas.

REKLAMA

Anot jo, internetas yra viena iš skyrybų priežasčių. Advokatas prisiminė bylą, kai moteris norėjo išsiskirti dėl vyro aistros lažyboms. Šeimos galva žiūrėdavo visas sporto programas ir statydavo įvairias sumas. Vyriškiui nerūpėjo net vaikai, mat jam tik trukdė susikaupti.

Teismas gelbėja poras

Nors norinčių išsiskirti porų daugėja, teismas ne visada tenkina vienos ar kitos pusės interesus ir mėgina santuoką išsaugoti – ragina pakeisti gyvenimo būdą ir požiūrį į sutuoktinį.

Neretai raginama gydytis priklausomybę nuo alkoholio ar lošimų, netgi mėginama įtikinti išsiskirti su meilužiais, duodamas tam tikras „bandomasis laikotarpis“. Jeigu matoma, kad pora skiriasi tik dėl turto, o sutuoktinių nesieja artimi ryšiai, procesas vyksta itin greitai.

Statistikos departamento duomenimis, pernai įregistruota 18 tūkst. ištuokų – 856 daugiau nei, pavyzdžiui, 2010 metais. Vienam tūkstančiui gyventojų tenka apie tris ištuokas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų