REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujausioje „Balsas.lt savaitėje“ skaitykite žurnalisto Tomo Čyvo straipsnį „Kruvinas skaičiavimas“. Jame rašoma apie negerėjančią kraujo donorystės padėtį, paverstą cinišku verslu. „Viešosios įstaigos Nacionalinio kraujo centro vadovas Vytenis Kalibatas yra teisiamas už kriminalinį nusikaltimą. Įtariama, kad jis padarė valstybei 3,7 mln. litų žalą, neatlygintinų kraujo donacijų skaičius mažėja, nors būta ambicingų planų, kad jos šiemet sudarys net 70 proc. donorų teikiamo kraujo masto.

REKLAMA
REKLAMA

Na, ir kas? Vadovas ramiai sau toliau vadovauja ir, leidinio „Balsas. lt savaitė“ žiniomis, pretenduoja likti poste dar vieną kadenciją. Kitas Vytenis – Povilas Andriukaitis, dabar einantis sveikatos ministro pareigas, bendravardžio iš posto neverčia, o viceministras Erikas Mačiūnas, kaip teigia šaltiniai ministerijoje, jį dar ir globoja“, – rašoma straipsnyje. Daugiau skaitykite Tomo Čyvo publikacijoje „Kruvinas sukčiavimas“.

REKLAMA

„Studentiškų priežasčių bumas slūgsta?“ – taip pavadintas žurnalisto Audriaus Bareišio straipsnis, kuriame rašoma apie kitokius nei seniau finansinių nepriteklių problemų sprendimo būdus. Šiandien oriai gyventi norintiems studentams nebereikia dalytis vienos bulvės į keturias dalis. „Laikai, kai studentai sukdavosi iš sunkios padėties kaip išmanydami, – praeityje. Šiam rudens semestrui buvo pateikti 7 254 prašymai gauti valstybės remiamą paskolą. Iš jų net 6 864 atitiko būtinus kriterijus, todėl prašymų autoriai netrukus galės kreiptis į banką ir gauti išsvajotą paramą“, rašoma publikacijoje. „Balsas.lt savaitė“ pasidomėjo, kodėl studentai skolinasi pinigų iš valstybės.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, yra trys pagrindinės kryptys, į kurias investuojami su valstybės garantija duoti pinigai. Kad būtų paprasčiau susigaudyti, kiek tokių paskolų įprastai išduodama, palyginami 2012 ir 2013 metų rudens semestro duomenys.

Žurnalistas Dailius Dargis aiškinasi, kodėl žmonės atsisako žinomų saugos firmų paslaugų. „Apšvarintas vilnietis piktinasi dėl atsainaus jo valdas ilgus metus prižiūrėjusios ir stambaus masto vagystę pražiopsojusios apsaugos tarnybos elgesio“, – pateikia pavyzdį žurnalistas. „Kai atvažiavo policija, mums buvo pranešta, kad saugos tarnyba atvyko tik beveik po pusvalandžio. Mane nustebino, kad po vidurnakčio, kai gatvės jau ištuštėjusios, apsaugininkai taip ilgai važiavo“, – cituojamas vienas pašnekovų. Daugiau apie tai publikacijoje „Kodėl žmonės atsisako žinomų saugos firmų paslaugų?“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ateities pranašų“ rubrikoje skaitykite apie tai, kad JAV kuriamas mažųjų Žemės palydovų tinklas internetu teiks tiesioginio stebėjimo paslaugas. „Jei manote, kad galimybė tiesiogiai stebėti iš kosmoso jus dominančias mūsų planetos vietas prieinama tik žvalgybinius palydovus turinčių valstybių organizacijoms, jau kitais metais turėtumėte pakeisti savo nuomonę. Privati JAV bendrovė „Planet Labs“ pranešė 2014-aisiais paleisianti į kosmosą 28 mažuosius „CubeSAT“ tipo palydovus, kurie suteiks galimybę visiems norintiems stebėti Žemės vaizdą iš orbitos beveik realiuoju laiku“, – rašoma straipsnyje „Tiesioginis vaizdas iš kosmoso – kiekvienam“.

REKLAMA

„Sirgalių tribūnose“ skaitykite Evelinos Žičkevičiūtės straipsnį apie kuklius Lietuvos krepšinio siekius Eurolygoje. Kauno „Žalgiris nori patekti į šešioliktuką, o „Lietuvos rytas“ skelbiasi nenorintis būti patrankų mėsa.

„Spindinčio gyvenimo“ rubrika aprašo, kaip dainininkas Jon Bon Jovi atsidėkoja savo ištikimiems gerbėjams. Vienos savo gerbėjos vestuvėse jis atliko paprastai jaunosios tėvui skirtą vaidmenį ir nuotaką palydėjo prie altoriaus.

Tai tik dalis įdomių straipsnių, kuriuos galite perskaityti „Balsas.lt savaitės“ naujausio numerio puslapiuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų