REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Danske Bank“ pirmasis Lietuvoje pradeda teikti mobiliųjų mokėjimų paslaugą. Naudojantis ja, tiesioginius lėšų pavedimus galima atlikti išmaniuoju telefonu, žinant tik gavėjo mobiiojo telefono numerį.

„Danske Bank“ pirmasis Lietuvoje pradeda teikti mobiliųjų mokėjimų paslaugą. Naudojantis ja, tiesioginius lėšų pavedimus galima atlikti išmaniuoju telefonu, žinant tik gavėjo mobiiojo telefono numerį.

REKLAMA

Lėšų pavedimai šiuo banko pasiūlytu būdu bus atliekami SMS žinutės greičiu, be to, ši paslauga kol kas nieko nekainuos. Išmaniojo aplikacijoje įvedus reikiamą sumą ir gavėjo telefono numerį, pinigai netrukus pasieks gavėją.

Saugumą garantuos

Pinigų bus galima ne tik pervesti, bet ir paprašyti – įvedus sumos skaičių ir pinigus turinčio asmens telefono numerį, užklausą pasieks vartotoją, kuriam tereiks ją patvirtinti paspaudžiant vieną mygtuką. Tokių operacijų saugumą užtikrins PIN kodas, o pats vartotojas galės nusistatyti operacijų limitus.

Pasak „Danske Bank“ atstovų, toks pinigų pervedimo būdas ypač patogus šeimos rate, kai reikia skubiai pasidalyti išlaidomis už pirkinius ar pervesti pinigų vaikams.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvoje išmanieji telefonai sudaro apie 50 proc. visų parduodamų naujų telefonų, tačiau vartotojai išnaudoja tik nedidelę dalį jų teikiamų galimybių. Mobilioji bankininkystė yra iš esmės nauja paslauga, o ne kitos paslaugos patobulinimas. Pasiūlydami mobiliųjų mokėjimų paslaugą, dar labiau supaprastiname kasdieninę bankininkystę“, – sakė Darius Jasinskis, „Danske Bank“ Verslo plėtros tarnybos direktorius, kuris patikino, kad bankas už mobiliųjų apmokėjimų operacijų saugumą atsako taip pat, kaip ir už paprastosios ar elektroninės bankininkystės paslaugas.

REKLAMA

Pinigai per kelias sekundes

Pagrindinis skirtumas tarp elektroninės ir mobiliosios bankininkystės yra tas, kad naudojantis elektronine būtina žinoti banko sąskaitos numerį, o renkantis mobiliąją pakanka telefono numerį.

Pervesti pinigai iškart atsiranda gavėjo banko sąskaitoje ir nuo tos akimirkos jis gali naudotis gautomis lėšomis. Paslauga veikia 24 valandas per parą, darbo dienomis ir savaitgaliais.

Norint naudotis paslauga išmaniojo vartotojas turi būti „Danske Bank“ klientu, užsiregistruoti „Danske eBank“ sistemoje ir susieti savo telefoną su sąskaita banke, o gavus patvirtinimą parsisiųsti aplikaciją „Mokipay“. Paslauga veikia tarp „Danske Bank“ ir „Mokipay“ klientų. Ja taip galės naudotis ir juridiniai asmenys. 

REKLAMA
REKLAMA

Su "Omnitel" mobiliu parašu limito šiai paslaugai nėra, be parašo galima pervesti sumas ne didesnes nei 350 litų.

Europoje mobiliosios bankininkystės naudojimas vidutiniškai siekia 25 proc., Lietuvoje – vos 5 proc., rodo rinkos tyrimų bendrovės TNS tyrimas „Mobile Life 2013“.

„Danske Bank“ pirmas Lietuvoje pristatė ne vieną sprendimą, suteikiantį banko klientams išbandyti naujausias technologijas bei paslaugas – tai mobilusis parašas, mobiliųjų apmokėjimų paslauga. Šiais metais planuojama pristatyti dar vieną elektroninį sprendimą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų