REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Po merginos sudeginimo bagažinėje Panevėžio rajone daug kritikos sulaukęs Bendrojo pagalbos centro ( BPC) viršininkas 47 metų Artūras Kedavičius traukiasi iš pareigų ir išeina į pensiją. Tai BNS pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Remigijus Baniulis.

 

Trečiadienis yra A. Kedavičiaus paskutinė darbo diena.

"Galiu patvirtinti, kad šiandien paskutinė jo darbo diena. Manau, kad įstaigą palieka profesionalas, kolektyve liūdnos nuotaikos", - BNS sakė BPC viršininko pavaduotojas Tadas Maroščikas.

A.Kedavičius penktadienį Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriui Remigijui Baniuliui įteikė prašymą atleisti jį iš pareigų ir išleisti jį į pensiją. VRM pareigūnai, tarnybai atidavę 20 metų, turi teisę į pensiją.

"Jis tokią teisę turi. Pasirašiau įsakymą išleisti jį į pensiją. Priežasčių išėjimo pareiškime jis nenurodė. Kalbėjomės, tokiomis sąlygomis nėra lengva dirbti. Nei įkalbinėjau išeiti, nei pasilikti. Ilgai mąsčiau dėl jo pareiškimo. Nelengva buvo išleisti - rimto pagalbininko netenku", - BNS sakė PAGD vadovas R.Baniulis. Jis pripažino, kad per tarnybos metus A.Kedavičius turėjo ir nuobaudų.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas BPC vadovaus jo pavaduotojas T.Maroščikas, kuris A.Kedavičių pavaduodavo atostogų ir komandiruočių metu.

"Su nauju vadovo konkursu neskubėsim, gal VRM (BPC) perims", - teigė R.Baniulis.

A.Kedavičius BPC vadovavo nuo 2003 metų rugsėjo. BPC viršininkas sulaukė daug kritikos, kai Panevėžio rajone du vyrai išžagino ir automobilyje sudegino septyniolikmetę merginą, kuri net keletą kartų skambino bendruoju pagalbos numeriu, tačiau policijai ir BPC nepavyko nustatyti jos buvimo vietos.

REKLAMA

Vidaus reikalų ministerija buvo pradėjusi tarnybinį patikrinimą, kuris pagal planą turėjo būti baigtas spalio 14 dieną. Tačiau dar nepasibaigus tarnybiniam patikrinimui vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas viešai abejojo A.Kedavičiaus galimybėmis toliau vadovauti BPC.

Spalio 14 dieną paskelbta, kad siūloma organizuoti neeilinę atestaciją A.Kedavičiui.

"Konkrečiai vietos nustatymo problematikoje trūko iniciatyvos vadovų, tačiau statutinė organizacija turi savo reglamentavimą. Tam, kad būtų nuspręsta, ar jis atitinka užimamas pareigas, yra pasiūlyta organizuoti neeilinę atestaciją. Jeigu šiuo atveju ministras pritars šiam pasiūlymui, faktiškai šiandien pasirašysiu įsakymą dėl neeilinės atestacijos pulkininkui R.Kedavičiui organizavimo", - tada žurnalistams sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) direktorius R.Baniulis.

REKLAMA
REKLAMA

R.Baniulio teigimu, BPC tikrintojai nustatė, kad "iniciatyvos buvo stokojama", ir A. Kedavičius viršijo savo kompetencijos ribas.

"Tie sprendimai turėjo būti iškelti į aukštesnį lygį, nes ne A.Kedavičiaus kompetencija nustatyti tą sprendimo variantą. Šiuo atveju manome, kad jis neieškojo tos problemos, o, atvirkščiai, ieškojo, kaip atsisakyti nustatyti telefono pozicionavimą be SIM kortelės. Buvo toks pasiūlymas Ryšių reguliavimo tarnybai. Vėlgi komisija mano, kad buvo viršytos jo kompetencijos. (...) Bandė išeiti į šalį atmesdamas tos problemos sprendimą", - aiškino PAGD vadovas.

"Šiuo atveju BPC yra pakankamai savarankiška institucija. Techninius klausimus turi spręsti pati, jeigu negali spręsti, reikalinga pozicija aukštesnių institucijų - jis turi inicijuoti tą klausimą", - nurodė R.Baniulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

PAGD tarnybinį patikrinimą BPC pradėjo po to, kai rugsėjį buvo žiauriai nužudyta nepilnametė, kuri prieš tai telefonu kreipėsi pagalbos į BPC, tačiau šio centro specialistams nepavyko nustatyti aukos buvimo vietos.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų