REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skaitymas labai skiriasi nuo filmo žiūrėjimo, tad jei norite tikrai įsigilinti į daugelį kūrinių, tikrai verta į rankas paimti knygą. Rd.com siūlo peržvelgti keturiolikos knygų sąrašą, kuriame esančius kūrinius galėjote praleisti mokyklos laikais...

REKLAMA
REKLAMA

8. Carson McCullers „Širdis – tai vienišas medžiotojas“ (angl. „The Heart is a Lonely Hunter“)

REKLAMA

 

 

Carson McCullers buvo vos 23 metų amžiaus, kai buvo publikuota jos knyga apie kurčnebylį ir jo sutinkamų žmonių sunkią dalią. Autorė nebuvo pirmoji prabilusi apie visuomenės pakraščiuose gyvenančius žmones, tačiau ji tai darė ypatingai įtaigiai.

9. Richard Wright „Gimtinės sūnus“ (angl. „Native Son“)

Richardo Wrighto grafiška, žiauraus protesto novelė daugeliui atvėrė akis dėl rasinės įtampos ir skurdo JAV. Šimtams tūkstančių skaitytojų ši knyga tapo daugelio pokalbių pradžia: pagrindinis veikėjas Biggeris Thomas netyčia įvykdo žmogžudystė ir ima grimzti vis giliau į smurtą ir neviltį. Nors kai kurios mokyklos norėjo atsisakyti šio kūrinio, jis vis dar išlieka skaitomiausių sąraše.

REKLAMA
REKLAMA

10. Cormac McCarthy „Kelias“ (angl. „The Road“)

Cormaco McCarthy‘o postapokaliptinė novelė „Kelyje“ pasakoja apie besistengiančius išgyventi tėvaąir jo mažametį sūnų. Tai trumpas skaitinys, kuris ilgam pasiliks su jumis.

11. Mary Dhelley „Frankenšteinas“ (angl. „Frankenstein“).

Mary Shellye buvo dar paauglė, kai sukūrė legenda tapusią istoriją apie išprotėjusį mokslininką ir monstrą. „Frankenšteinas“ niekuomet nepaliauja audrinęs mūsų vaizduotes, nes jis kelia klausimus apie mokslą, ambicijas ir žmogiškumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

12. Flannery O'Connor „Sunku rasti gerą žmogų“ (angl. „A Good Man is Hard to Find“)

Labai religinga moteris Flannery O‘Connor rašė apie moraliai sugedusius asmenis su humoru, užuojauta ir negailėdama aštrios kritikos.

13. J.D. Salinger „Rugiuose prie bedugnės“ (angl. „The Catcher in the Rye“)

Nepatenkintas paauglys Hondenas Caulfieldas palietė milijonų skaitytojų širdis. Ištisus dešimtmečius beveik kiekviena knyga apie susvetimėjančius paauglius buvo lyginama su šiuo kūriniu. J.D. Salingeris tiesiog puikiai pajuto kartos pulsą ir sugebėjo pasakojimą pateikti šnekamąja kalba.

REKLAMA

14. C. S. Lewis „Narnijos kronikos“ (angl. „The Chroncles of Narnia“)

Taip, „Narnijos kronikos“ yra knygos vaikams ir, ne, jos nesensta. Šios sudėtingos fantastinės novelės, kurių visame pasaulyje parduota daugiau nei 100 milijonų kopijų, buvo vertinamos ir kritikuojamos dėl krikščioniškų temų. Tačiau šiame kūrinyje be paprastų alegorijų visko yra kur kas daugiau – ne veltui jis tapo įkvėpimu daugeliui kūrėjų įskaitant ir J.K. Rowling.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų