REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijos šeimos planavimo asociacija pateikė šokiruojančią statistiką. Net 45 proc. 16-24 metų merginų nedomina lytiniai santykiai.

REKLAMA
REKLAMA

To pačio tyrimo metu paaiškėjo, jog susidomėjimo seksu neturi ir 25 proc. japonų vyrų.

Asociacija praneša, jog vis daugiau ir daugiau žmonių Japonijoje nustoja užsiiminėti seksu, o tai gali sukelti populiacijos krizę. Mokslininkai paskaičiavo, jog ir dabar mažėjant gimstamumo lygiui 2060 progrnozuojama, jog gyventojų šalyje sumažės net 30 procentų.

REKLAMA

Taip pat populiarėja seksas be įsipareigojimų. Apklausa parodė, jog net 61 proc. nevedusių vyrų ir 49 proc. moterų 18-34 metų amžiaus grupėje, neturi jokių santykių ir yra neįsipareigoję. Tyrėjai pabrėžia, jog per pastaruosius penkerius metus jaunų žmonių, neturinčių pastovių santykių skaičius padidėjo net 10 procentų.

Sociologai aiškina, jog taip yra dėl to, jog pradėjo smarkiai skirtis vyrų ir moterų ilgalaikiai tikslai. Vyrai nebeskiria tiek daug pastangų siekti karjeros, o tuo tarpu moterys vis labiau pasineria į tai ir karjerą vertina labiau nei romantiškus santykius, todėl dėl jų nenori atsisakyti įtempto ir daug laiko atimančio darbo.

REKLAMA
REKLAMA

Stulbinantis ir Japonijos populiacijos bei socialinės apsaugos instituto tyrimas. Net 90 proc. jaunų moterų prisipažino, jog mano, kad gyvenimo būdas, kurį šios turi būdamos vienišos, visiškai nepasikeistų ir joms ištekėjus.

Moterys taip pat pasakojo, jog kompanijos yra linkusios atsisakyti darbuotojų, kurios išteka, nes mano, kad šios greit pastos, o nėštumas bei motinystė visiškai trukdys jų darbui. Tai iš dalies patvirtina ir BBC gegužę pateiktas pranešimas, kuriame informuojama, jog statistiškai net 70 proc. japonių išeina iš darbo po pirmojo vaiko gimimo.

Kaip manote Jūs, ar Lietuvoje moterų nėštumas taip pat gąsdina darbdavius ir užtveria kelią karjerai?  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų