REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Nokia“ Abu Dabyje (JAE) surengto naujų savo produktų pristatymo metu anonsavo pirmąjį savo planšetinį kompiuterį „Lumia 2520“.

REKLAMA
REKLAMA

Tai operacinės sistemos „Windows RT 8.1“ valdomas įrenginys su 10,1 colių (25,6 cm) įstrižainės HD raiškos (1080p) ekranu, kuris esą bus ryškiausias iš visų šiuo metu rinkoje esančių planšečių ekranų - ne tik būnant patalpoje, bet ir lauke, praneša „The Next Web“.

REKLAMA

„Lumia 2520“ taip pat įrengtas 2,2 GHz keturių branduolių „Qualcomm Snapdragon 800“ procesorius, 2 GB darbinės atminties, 32 GB kaupiklis, 6,7 MP pagrindinė fotokamera su „Carl Zeiss“ optika ir antrinė 2 MP fotokamera, GPS/GLONASS imtuvas, „Wi-Fi“ ir NFC mikrochemos, 8 000 mAh talpos baterija. Planšetė gali veikti 4G (LTE) mobiliojo ryšio tinkluose.

Pranešama, kad planšetė bus pateikta rinkai jau šį rudenį, iš pradžių JAV, D. Britanijoje ir Suomijoje, o po to ir kitose šalyse. „Lumia 2520“ kainuos 499 JAV dol.

Leidinys pastebi, kad tuo metu, kai kiti didieji planšečių gamintojai atsisakė planšečių su „Windows RT“ operacine sistema dėl menkos taikomųjų programų pasiūlos ir atitinkamai menkos tokių planšečių paklausos, „Nokia“ ir toliau eksperimentuoja su ja, tiksliau, jos atnaujinimu „Windows RT (8.1)“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų