REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors žiema dar tik pakeliui į Lietuvą, atvėsę orai parodė, kad jau gali būti pavojingi žmogaus gyvybei.

Nors žiema dar tik pakeliui į Lietuvą, atvėsę orai parodė, kad jau gali būti pavojingi žmogaus gyvybei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijos departamentas pranešė, kad pirmadienį mirė dieną prieš tai į ligoninę pristatytas 60 metų vyras. Kaip teigiama pranešime, spalio 20 d. 7 val. 30 min. į Vilniaus ligoninę iš Šiltnamių gatvėje esančio viešojo transporto laukimo paviljono buvo pristatytas ir dėl bendro kūno atšalimo paguldytas nenustatytos tapatybės apie 60 metų amžiaus vyriškis. Medikams išgelbėti, kaip įtariama, benamio gyvybės nepavyko.

REKLAMA

Dar viena panaši istorija užregistruota Raseiniuose. Policijos pareigūnai pranešė, kad spalio 22 d., apie 5 val., į Raseinių ligoninę iš Gintaro gatvės buvo pristatytas nenustatytos tapatybės apie 35 metų amžiaus vyriškis.

Ligoninėje medikai konstatavo ne tik bendrą kūno atšalimą, tačiau ir galvos traumą. Policijos pareigūnai aiškinasi nelaimės aplinkybes. Neatmetama tiek susižalojimo, tiek užpuolimo versija.

Patarimai, kaip elgtis nušalus:

Uždėti šilumą izoliuojantį tvarstį – vilnonį šaliką, šalį, šiltą skarą ir t.t.

Jei esate namie, po šaliku galima padėti storą sluoksnį vatos, po to klijuotę ar du tris sluoksnius polietileno plėvelės. Toks tvarstis į nutirpusią kūno dalį po truputį sugrąžins šilumą.

REKLAMA
REKLAMA

Šiltomis rankomis pažeistos vietos geriau neliesti, ypač jei nušalimas III ar IV laipsnio, kai pažeista ne tik oda, bet ir raumenys, sausgyslės, nervai

Labai svarbu nušalusįjį kuo greičiau atvesti į šiltą patalpą ir duoti karšto gėrimo – kavos, arbatos su medumi, avietėmis, balzamu.

Padėtų ir skausmo malšinamieji vaistai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų