REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra apdovanos pirmojo kūrybinio konkurso nugalėtojus, rašoma agentūros pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasakojo konkursą organizavusios Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros atstovė ryšiams su visuomene Erika Straigytė, autorių teisių sritis visuomenei ir ypač kūrinių naudotojams yra labai aktuali. Nors agentūra dirba jau seniai, informacijos apie jos darbą vis dar trūksta.

REKLAMA

Paskelbusi konkursą autorių teisių temomis rašantiems žurnalistams, agentūra siekia paskleisti kuo daugiau informacijos šia tema ir skatina žurnalistus prisidėti prie visuomenės švietimo.

E.Straigytė pažymėjo, jog kai kurie žurnalistai ir patys yra kūrėjai. Jie leidžia knygas, kuria eiles ir dainų tekstus, fotografuoja.

Kartu su Nacionaline žurnalistų kūrėjų asociacija bei Lietuvos žurnalistų sąjunga agentūra surengė pirmąjį konkursą, pavadinusi jį "Autorių teisės Lietuvoje: apsauga ir problemos".

REKLAMA
REKLAMA

Į konkursą atsiųstus darbus vertinusi komisija išrinko septynis, jos manymu, geriausius darbus ir įvertino juos piniginėmis premijomis bei paskatinimo prizais.

Darbai buvo vertinami atsižvelgiant į jų atitikimą temai ir siekiams, visuomeninę reikšmę ir aktualumą, informacijos šaltinių panaudojimą, taip pat į kūrinio originalumą, stilių, kūrybiškumą bei kalbą.

Konkurso nugalėtoja tapo klaipėdietė "Vakarų ekspreso" žurnalistė Edita Užkuraitė. Už seriją straipsnių autorių teisių temomis jai skirta 800 litų premija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dvi antrąsias vietas pasidalino "LT" laikraščio žurnalistas Saulius Chadasevičius ir Lietuvos radijo programoje laidą "Ryto allegro" kurianti žurnalistė Laima Ragėnienė. Jiems skirta po 500 litų.

Trečiąsias vietas ir po 400 litų pelnė Jolanta Štreimikienė (žurnalas "Juristas"), Saulius Tvirbutas ("Kauno diena") ir Ieva Urbonaitė (interneto portalas "Delfi").

Už profesionalumą atskleidžiant autorių teisių problemas publikacijoje "LNK televizija pelnosi iš vogtų dainų" vertinimo komisija padėkos raštą skyrė "Respublikos" korespondentui Klaipėdoje Dariui Čiužauskui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų